11 päivää vaaleihin. Ennakkoäänestys alkoi tänään. Aikainen herätys. Meillä oli Hufvudstadsbladetin vaalipaneeli klo. 7.15. Vauhdikas keskustelu, johon osallistuivat Harms-Aalto (rkp), Folke Sundman (sd), Lauri Kontro (kesk), Outi Ojala (vas), Bjarne Kallis (kd) ja Irina Krohn (vihr). Muutamien aamuärtymys vaihtui aamusäteilyksi keskustelun edetessä.

HBL-paneelin jälkeen olin Radio Vegan vaalipaneelissa Henrik Laxin, Anneli Jäätteenmäen, Bjarne Kalliksen ja Folke Sundmanin kanssa. Hyvä ja rauhallinen keskustelu sielläkin.

Radion jälkeen ajoimme Jani Johanssonin kanssa Turkuun, jossa kokkasimme taas Stockalla Alpo Rusin ja Lasse Lehtisen kanssa. Hauskaa oli. Voisimme jo kertoa toistemme vitsit.

Turkutiimi oli taas loistava. JP Sainio, Satu Arsalo, Nina Santala ja Mikko Koskinen jakelivat esitteitä. Turussa sain ensimmäistä kertaa kuulla, että yksi ääni on plakkarissa. Eräs herra tuli kertomaan, että oli heti aamulla raapustanut ruutuun numeron 61. Paria minuuttia myöhemmin eräs rouva kertoi tehneensä samoin.

Ajoimme Turusta Helsinkiin Nelosen ja Helsingin Sanomien vaalitenttiin Sanoma-talon torille. Rusin ja Lehtisen lisäksi tentattavana olivat Maria Guzenina (sd), Johanna Kentala (kesk), Ari Halme (perus), Nesrin Can (sd) ja Umayya Abu-Hanna (vihr). Mielestäni paneelikonsepti toimi erinomaisesti ja toivoisin, että samanlaisia tilaisuuksia olisi enemmän. Ilman telkkarin panostusta vaaliprosentti ei nouse. Paneelin jälkeen julkaistiin ”vaalitulos”. Tuli lisävirtaa: sain 40% annetuista äänistä. Seuraava ehdokas sai 17%. Olikohan niin, että meillä eniten tiimiläisiä paikalla…?

Paneelin jälkeen lähdimme tiimiarmeijamme kanssa baarikierrokselle. Jakauduimme kolmeen ryhmään ja jalkauduimme keskustan (siis keskustan pienellä k:lla…) ravintoloihin.

Tiimiläisiä oli yhteensä 16 ja kaikilla kampanja T-paita päällä: Nina Weckström, Jussi Salonranta, Johannes ja Elias Toepfer, Ari Lanamäki, Aleksi Päiviläinen, Kai Mykkänen, Sanni Grahn, Aleksi Tiira, Markus Söderlund, Heikki Kontinen, Mika Ronkainen, Henrik Ruso, Katja Repo, Jani Johansson ja Henrik Korhonen. Hurja joukko!

Baarikierroksen jälkeen kävin vielä Viassa tapaamassa Kirsiä, Sakua ja Siiriä. Juttelimme kampanjasta ja päädyimme kolmeen johtopäätökseen:

1. Fiilis on vähän samanlainen kuin ennen synnytystä tai kun on intissä: muusta ei tule puhuttua. Onneksi perhe tulee sunnuntaina. Emilie onnistuu aina irrottamaan minut kampanjan kovasta arjesta.

2. Monissa ehdokkaissa on havaittavissa aikamoista hermoilua. Kyllä minuakin jännittää pirusti. Pitää vaan pysyä positiivisena. Toivon, että kaikki Kokoomusehdokkaat tukisivat toisiaan.

3. Kampanjamme etenee suunnitelmien mukaisesti. Aina voi viilailla ja parannella, mutta on vaikea kuvitella mitä voisimme tehdä toisin.

Päivään kuului myös aimo annos dramatiikkaa kun nettisivujemme palvelun tarjoajan palvelimet kaatuivat. Nettisivumme olivat kiinni 18 tuntia juuri kun olimme aloittaneet ulkomainonnan ja aktiivisen lehtimainonnan. Olimme viittä vaille siirtämässä sivujamme muualle kun homma lähti taas käyntiin. Sähköpostiliikenteessäkin oli ongelmia, mutta onneksi järjestelmät toimivat jälleen.

Comment

required