Tiedät varmaan tunteen. Ensimmäiset päivät uudessa työpaikassa. Kaikki on vähän uutta. Silti pitäisi ryhtyä heti hommiin. Intoa ja uuden oppimista. 

Juhannus oli relaa ja pohdiskelua. Jäi hyvä fiilis. Syntyi uusia ajatuksia.
Eurooppa- ja ulkomaankauppaministerillä on käytännössä kaksi, tai oikeastaan kolme salkkua kolmessa ministeriössä. Kolmas salkku on pohjoismainen yhteistyö. Ministeriöitä on myös kolme: ulkoasiainministeriö (kauppapolitiikka, pohjoismainen yhteistyö), valtioneuvoston kanslia (EU-asiat) ja valtiovarainministeriö (EU-budjetti).
Eurooppa-puolella kovin työnsarka liittyy EU:n rahoituskehyksiin (tulot ja menot seuraavalle seitsemälle vuodelle). Komissio julkaisee asiasta ehdotuksensa tänään tai viimeistään huomenna. 
Kauppapolitiikan puolella aion keskittyä erityisesti viennin edistämiseen.  Noin 50 prosenttia Suomen bruttokansantuotteesta tulee viennistä. Työnsarkaa riittää.
Käytännössä ajattelin jakaa seuraavat yhdeksän viikkoa kutakuinkin kolmeen jaksoon.
1. Kolme viikkoa opiskelua.
2. Kolme viikkoa lomaa.
3. Kolme viikkoa suunnittelua.
Syyskuun alusta lähtee sitten isompi pyörä pyörimään. Ennen lomia on toki jo matkoja tiedossa. Ensi maanantaina olen Ruotsissa. Osallistun myös heinäkuun yleistenasioiden neuvostoon Brysselissä. 
Huomisesta tulee tiukka päivä. Kaikki lähtee liikkeelle Ylen aamutelkkarista kello 7.18. Sen jälkeen radion Ykkösaamun haastattelu ja EU-ministerivaliokunta. Kreikka tietenkin puhuttaa, mutta ei pidä unohtaa rahoituskehyksiä. Niistä tulee aina aikamoinen metakka. 
Iltapäivällä osallistun European Business Leaders paneliin Kalastajatorpalla. Väliin mahtuu tukkua palavereja ja äänestyksiä Eduskunnassa. Tästä se lähtee.

Comment

required