Huippari meni suorastaan loistavasti. Tiukoista ilmastotavoitteista pidettiin kiinni ja me saimme tärkeimmät neuvottelutavoitteet läpi. Virkamiestiimi, pääministeri, Mauri Pekkarinen ja Paula Lehtomäki tekivät erinomaista työtä.

Omat aivoni taisivat vielä olla Nobel-juhlissa ja Etyj-kokouksessa. Huipparissa sovittiin myös 200 miljardin elvytyspaketista ja Lissabonin sopimuksen jatkosta.

Olen aiemmin todennut, että puheenjohtaja ei tee asialistaa vaan asialista tekee puheenjohtajan. Ranska oli tällä kertaa loistava puheenjohtaja. Välimeriunioni, Georgia, finanssikriisi, Lissabon sekä ilmasto- ja energiapaketti hoidettiin hyvin.

Presidentti Sarkozylta ei puuttunut energiaa eikä johtajuutta. Bernard Kouchner johti ulkoministereiden neuvostoa suvereenisti. Homma niin sanotusti toimi.

Tänään meikäläisellä on viimeinen varsinainen työpäivä ennen joululomia. Isännöin muun muassa entisten ulkoministereiden lounasta, jolle osallistuvat Tarja Halonen, Paavo Väyrynen, Pär Stenbäck, Pertti Paasio, Heikki Haavisto, Paavo Rantanen, Erkki Tuomioja ja Ilkka Kanerva.

Entisten ulkoministereiden kanssa ryhmäkuvassa (Kuva: Raino Heinonen)

Lounaan jälkeen osallistun Martti Ahtisaaren kanssa European Council for Foreign Relations -seminaariin. Illalla meillä on vielä kabinetin pikkujoulut, jotka alkavat tietenkin yhteisellä spinning-tunnilla…

Loppuviikko meneekin sitten Brysselin päässä muuttolaatikoita pakatessa.

Comment

required