Brysselin aamu valkeni aurinkoisena. Aloitin sen vetämällä kovavauhtisen 10km lenkin yhdessä Yrjö Korjuksen kanssa. Kyseessä oli eräänlainen testikymppi ennen kolmen viikon kuluttua juostavaa Milanon maratonia. Juoksu rullasi mukavasti. Pysäytimme kellon aikaan 39 minuuttia ja 55 sekuntia.

Takana on 13 viikon harjoitusjakso, jota olen toteuttanut kestävyyslegenda Timo Vuorimaan opeilla. Vielä kolme viikkoa ja sitten viivalle. Palaan harjoitusohjelmaan Milanon jälkeen.

Aamulenkki antoi sopivasti energiaa päivän koitoksiin. Ulkoministerikokouksen asialista oli perinteisen raskas: Haiti, Chile, Afganistan, Lähi-itä ja EU:n ulkosuhdepalvelu. Tuttuja aiheita blogiporukallemme.

Päivän pääteema oli Lähi-itä. Lounaalla kuulimme Tony Blairin näkemyksiä Israelin ja palestiinalaisalueiden tilanteesta. Blair on aina vangitseva puhuja. Hän antoi realistisen kuvan tilanteesta.

Sain myös aimo annoksen realismia kun tapasin kahdenvälisesti Israelin ulkoministerin, Avigdor Liebermanin. Suomen kanta vastaa tietenkin EU:n yhteistä kantaa, joka määriteltiin 9 joulukuuta 2009.

Huomenna jatketaan erilaisilla teemoilla. Ensin kehysneuvottelut ja sen jälkeen Afrikan unionin pääsihteeri Jean Ping.

Comment

required