Tänään oli aika pistää luukku kiinni Euroopan parlamentissa. Aamu alkoi Suomen EU-edustustossa, eli EU-suurlähetystössä, jossa pidin lyhyen alustuksen talon väelle. Oli mukava käydä ”EUE:ssä”, jossa olen työskennellyt yhteensä noin neljä vuotta. Edustustossa työskentelee Suomen EU-asiantuntijat eri ministeriöistä.

Tapasin myös Euroopan parlamentin puhemiehen, Hans-Gert Pötteringin. Keskustelimme EU:n ulkosuhdepalvelusta, eli rakenteilla olevasta EU:n ulkoministeriöstä, Tiibetistä ja Kosovosta.

Hans-Gert Pötteringiä tapaamassa. (photo: European Parliament)

Tapaamisen jälkeen ehdin käydä salilla. Päivän treeni tuli tarpeeseen. Matkalla salille tapasin komissaari Margot Wallströmin ja Itävallan entisen liittokanslerin, Wolfgang Schlüsselin. Pitivät salivarustustani tyylikkäänä…

Sitten olikin jo tervetuliaisten ja läksiäisten aika. ”Welcome Sirpa, goodbye Alex”, luki kutsussa. Olin kutsunut kavereita ja kollegoita parlamenttivuosien varrelta. Tuntui haikealta, mutta samalla tietenkin mukavalta.

Onnitteluja sateli kaikilta suunilta. Halauksia, poskisuudelmia ja kättelyitä. Monet kollegat olivat vilpittömän iloisia. Parlamentaarikot ovat aina iloisia kun joku meppi ponnahtaa urallaan eteenpäin.

Oli kaikin puolin rennon mukava tilaisuus. Pidettiin Sirpan kanssa pienet puheet. Sirpasta tulee muuten aivan loistava meppi! Hänellä on paljon kansainvälistä kokemusta ja liikkuu jo nyt parlamentin käytävillä kuin kala vedessä.

Welcome Sirpa, goodbye Alex

Íñigo Méndez De Vigo

Lopuksi järjestimme vielä 13. kerroksen ”avustaja”-läksiäiset. En oikein tiedä miten tämän sanoiksi pukisin, mutta kyllähän se haikealta tuntuu jättää Henrik, Tuomas ja Kiti. Fantastinen kolmikko, jonka kanssa on ollut kunnia saada paiskia hommia.

Henrik on suuri persoona ja ajattelija, joka menee elämässä vielä pitkälle. Hän on kertakaikkisen hieno ihminen, sellainen, jonka kanssa on hyvä olla. Karhumaisella olemuksellaan hän hurmaa kaikki. Tästäkään ominaisuudesta ei ollut haittaa kun Henrik ohjasi muun muassa lobbausraportin ja komission vastuuvapauden satamaan. Ja muistakaa lukea hänen blogiaan!

Tuomas on yksi terävimmistä ihmisistä, jonka tunnen. Kaveri josta kuullaan vielä, ja paljon. Hänellä on huikea kykyä paneutua ja analysoida asioita nopeasti. Ilman Tuomasta emme olisi saaneet niin sanottua tavarapakettia kasaan. Meidän kuluttajien kannattaa kiittä Tuomasta tavaran vapaan liikkumisen edistämisestä. Hän kuuluu myös kategoriaan ”hieno ihminen”, jonka kanssa tuntee olonsa aina hyväksi. Jos tarvitse neuvoja Excelissä, soittakaa Tuomakselle…

Kitin kanssa ehdimme paiskia hommia vain kolme kuukautta. Valitettavasti, olisi ollut kiva töitä kauemmin. Kiti sulautui tiimiimme loistavasti. Eikä ihme, koska hän aivan mahtava tyyppi. Uskomaton omaksumiskyky. Toivottavasti Kiti jää Euroopan parlamenttiin. Häntä tarvitaan.

Tässä sitä nyt ollaan: matkalla Brysselistä Helsinkiin. Uudet haasteet odottavat. Ei muuta kuin eteenpäin.

 Todellinen all-stars tiimi! Stanley cupkin (se ihan oikea!) oli tuotu parlamenttiin tänään.

Comment

required