Täällä ollaan taas. Täysistunto kiikahti äsken liikkeelle. Ajoimme aamulla Helin ja Henrikin kanssa Brysselistä Strasbourgiin.

Sain vedettyä lenkin ennen kokousten alkua. Ranskan telkkari haastatteli heti lenkin jälkeen – teemana ”parlamentin syyskauden alku”. Halusivat, että esiinnyn lenkkivarustuksessa. Tulipahan tehtyä…Juttu tulee ulos huomenna kello 12.00 paikallista aikaa France 3-kanavalla.

Viikko on mielenkiintoinen. Huomenna presidentti Tarja Halonen pitää puheen täysistunnossa. Presidentti Martti Ahtisaari puhui myös parlamentille aikoinaan, muistaakseni juuri ennen Suomen ensimmäisen puheenjohtajuuskauden alkua.

Huomenna äänestetään allekirjoittaneen tulkkauskustannusraportista, joka on herättänyt sopivasti huomiota. Onneksi juttu ei ole ottanut laukkaa ja juuri nyt näyttää siltä, että mietintö hyväksytään…mutta eihän sitä koskaan tiedä.

Muita viikon aiheita ovat henkilöautojen rekisteröintivero, metsäpalot, matkustajarekisteritiedot, Euroopan sosiaalisen mallin tulevaisuus ja tietenkin Libanon. Niistä enemmän viikon edetessä.

Comment

required