Tänään aamu alkoi Maikkarin Huomenta Suomessa. Lauri Karhuvaara tenttasi asiantuntevaan tapaansa kaasuputkesta, Afganistanista, Irlannista, EU-nimityksistä, Iranista ja tänään julkaistusta blogikirjasta. Tuntuu siltä, että Laten kanssa pääsee aina hyvin juttuun.

Samat sanat launtaisesta Ykkösaamu-ohjelmasta, jossa haastattelijana toimi Jari Korkki. On erittäin antoisaa käydä pidempi keskustelu, jossa voi rauhassa käydä läpi ulkopoliittisia aiheita.

Maikkarin jälkeen minulla oli ilo ja kunnia puhua Itä-Helsingin veteraaneille. Hieno tilaisuus, ja se ei johtunut puhujasta.

Anu-Elina Lehti, allekirjoittanut, Jouni Pulli ja Unto Hämäläinen (Kuva: Pekka Mustonen).

Muiden tapaamisten ohessa tänään julkaistiin blogimerkintöihin ja -kommentteihin perustuva kirja nimeltä Ei Herra ministeri: ulkoministerin ensimmäinen vuosi. Julkaisutilaisuudessa puheenvuoroista vastasivat kirjan toimittaja Anu-Elina Lehti, vakiokommentaattorimme Jouni Pulli, arvostettua Perässähiihtäjä-blogia pitävä Helsingin Sanomien Unto Hämäläinen ja allekirjoittanut.

Suurkiitos Anu-Elinalle kirjan toimittamisesta! Ei siitä olisi mitään tullut ilman Anu-Elinan ammattitaitoista toimitusta. Alunperin liuskoja oli kommentteineen yli 1500! Anu-Elina sai teoksen 241-sivuisiin kansiin. Uskomaton suoritus.

Kiitos myös Jounille ja Unskille, että osallistuitte tilaisuuteen. Erityinen kiitos kaikille niille, jotka suostuivat julkaisemaan kommenttejaan kirjassa omalla nimellä. Blogikommentaattorit ovat kirjan ja tämän blogin suola.

Kuva: Pekka Mustonen.

Alustuspuheenvuorossani kerroin kirjasta ja sen sisällöstä. Paljon tuohon ensimmäiseen vuoteen mahtui. Kaikkea Irlannin ensimmäisestä kansanäänestyksestä Georgian sotaan; kaasukriisistä Gazan sotaan; Etyj-puheenjohtajuudesta Yhdysvaltojen presidenttivaaleihin. Lukematon määrä matkoja.

Kuulisin tietenkin mielelläni arvon blogikommentaattoreiden näkemyksiä tämäntyyppisestä blogikirjasta, jossa äänessä ovat myös muutkin kuin bloggaaja.

Kirjan nimi tulee muuten suositusta brittisarjasta Yes Minister! Kuten hyvin tiedämme niin blogikommentit ovat kirjavia: puolesta, vastaan ja jotain siltä väliltä. Siksi Ei Herra ministeri.

Toinen vasemmalta on muuten Mustosen Pekka, legendaarinen kuvaajamme kuvattuna (Kuva: Vuokko Ritari).

Comment

required