Siinä missä eilen mikään ei ottanut onnistuakseen, tänään meno oli yhtä bingoa!

Komission vastuuvapaus meni läpi budjetinvalvontavaliokunnassa. Avustajani Henrikin ilme oli näkemisen arvoinen. Siitä huokui helpotus. Eikä ihme, on tämä sellaista vääntöä ollut.

Aina välillä koko homma tuntui olevan yhtä marmatusta. Budjetinvalvonta on tärkeää, mutta valiokuntaan hakeutuu niin sanotusti mielenkiintoista porukkaa. On niitä, jotka hakevat vain lokaa ja on niitä, jotka haluavat tosissaan parantaa EU:n rahaliikennettä.

No, homma on nyt paketissa ja valiokunnassa jaeltiin ”korkeita vitosia”. Ensi vuonna raportti tulee olemaan vielä kuumempaa kamaa, koska eletään vaalivuotta. Ja arvatkaas kuka nimitettiin raportööriksi?

Päivän toinen taistelutanner oli lobbausraportin saralla. Olemme nyt aivan loppusuoralla. Äänestämme perustuslakivaliokunnassa 1. huhtikuuta. Olemme pistäneet pöytään 10 kompromissiehdotusta ja ne tuntuvat olevan myötätuulessa. Pidetään peukut pystyssä.

Kolmas kamppailu käytiin vielä sisämarkkinavaliokunnassa, jossa jaellaan raporttivastuita. Eilen luulin menettäneeni yhden rapsan, mutta tänään toivon kipinä syttyi vielä kertaalleen. Katsotaan miten käy.

Comment

required