Lensin tänään Brysselistä Tukholmaan ja takaisin. Kyseessä oli ensimmäinen ”virallinen” vierailu Tukholmaan.

Kävimme Carl Bildtin kanssa ensin kahdenkeskiset keskustelut ajankohtaisista asioista. Sen jälkeen vuorossa oli työlounas, jossa meiltä oli suurlähettiläs Alec Aalto, poliittisen osaston päällikkö Pilvi-Sisko Vierros-Villeneuve, Eurooppa-osaston apulaispäällikkö Laura Kakko, maan mainio virkamiessiihteeri Tanja Jääskeläinen sekä vanha kaveri Brysselin ajoilta, Elina Grönholm.

Lounaalla keskustelimme Bildtin ja hänen staabinsa kanssa muun muassa Itämeri-strategiasta, EU:n ulkosuhteista, Turkista, Afghanistanista, Chadista, Tiibetin tilanteesta, Venäjästä ja vuoden 1809 juhlallisuuksista.

Muistioiden tankkaaminen jatkuu. Opin joka päivä paljon uutta. Ja helppohan se on oppia kun muistiot ovat niin hyviä ja virkamieskunta niin ammattitaitoista.

Iltapäivällä kävin vielä meidän Tukholman suurlähetystössä. On muuten hieno rakennus! Tapasin suurlähetystön väkeä. Mukava keskustelutuokio ennen paluuta Brysseliin.

Huomenna tapaan meidän EU-edustuston väkeä ja Euroopan parlamentin puhemiehen. Hoidan myös käytännön asioita parlamentissa, eli käytännössä pistän parlamenttiluukun kiinni. Ennen paluuta Helsinkiin meillä on vielä parlamentissa läksiäiset.

PS. Pahoittelen, että en ole vielä ehtinyt reagoida kaikkiin onnitteluihin blogissa ja sähköpostissa. Kaikki olen kiitollisena lukenut ja palaan niihin piakkoin.

Comment

required