Terveisiä aurinkoisesta Berliinistä. Tänään oli vuorossa kahdenvälinen tapaaminen ulkoministeri Frank Steinmeierin kanssa.

Vaikka EU:ssa ollaan, niin nämä ”bilateraalitapaamiset” ovat tärkeitä. Suhteet pitää olla kunnossa kaikkiin EU-maihin.

Steinmeierin kanssa

Kävimme keskustelut saksaksi. Myös lehdistötilaisuus pidettiin saksaksi. Jännitti vähän, mutta ihan hyvin se taisi mennä. Olen huomannut, että isännät arvostavat kun käyttää heidän kieltään. Ei niillä kielioppivirheillä niin väliä…

Päivän ohjelmaan kuului lounas Eckart von Klaedenin kanssa (CDU:n ulkopoliittinen ”spokesman”), treffit suurlähetystön väen kanssa, tapaaminen kanslerinviraston Uwe Corsepiuksen ja Nikolaus Meyer-Landrutin kanssa (näistä jälkimmäinen on vanha tuttu), haastatteluja ja tietenkin juoksulenkki yhdessä Jukka Nikulaisen kanssa.

Steinmeierin ja kazakstanilaisten nuorten diplomaattien kanssa ryhmäkuvassa Berliinissä

Meidän Berliinin suurlähetystössä on uusi suurlähettiläs, Harry Helenius, joka tuli suoraan Moskovasta. Mies paikallaan. Kakkosena on Jarno Syrjälä, entinen Eurooppa-kirjeenvaihtaja. Eli henkilö, joka tuntee EU:n ulkopoliittiset kiemurat. Vanha kaverini Lotta Lindegren oli valitettavasti lomalla.

Kaikenkaikkiaan hyvä vierailu. Huomenna olenkin sitten suurimman osan päivästä Helsingissä ennen torstain Afganistan-konferenssia Pariisissa. Lennän illalla perheen luo Brysseliin ja otan sieltä aikaisen aamujunan Pariisiin. Oppiihan tässä ainakin tekemään töitä matkan päällä…

Comment

required