Tänään on ”biletetty” EU:n 50-vuotistaivalta ympäri Eurooppaa. Säätkin ovat suosineet. Juttelin äsken erään kaverin kanssa, joka kertoi Berliinin Eurooppa-näyttelyn vetävän mukavasti porukkaa – lämpöasteita on kuulemma viitisentoista ja aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta.

Brysseliskin paistaa. Ja niin paistaa Helsingissäkin.

Ympäri Eurooppaa on järjestetty erilaisia jippoja rock konserteista historianäyttelyihin. Mielestäni hienoa, että EU:ta tuodaan tälläkin tavalla esille.

Tänään Saksan liittokansleri Angela Merkel, komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroso ja Euroopan parlamentin puhemies Hans-Gert Pöttering allekirjoittivat Berliinin julistuksen. Suhtauduin alunperin hieman varauksellisesti koko julistukseen (kts. esimerkiksi viimeisin Blue Wings kolumni). Pelkäsin, että se olisi täynnä raskasta EU-jargonia, mutta onneksi olin väärässä.

Julistus on loppujenlopuksi ihan tyylikäs. Huhujen mukaan kieliasun viimeisteli joku saksalainen kirjailija. Paria virkettä lukuunottamatta se kuullostaa hyvältä jopa suomeksi käännettynä.

Kuulisin mielelläni lukijoiden kommentteja. Mitä olette mieltä teksistä?

Myös Jyrki Katainen oli mukana Berliinissä. Hän osallistui eilen keskusta-oikeiston puheenjohtajien kokoukseen. Hän tapasi myös liittokansleri Angela Merkelin, joka oli ollut iloinen Kokoomuksen vaalituloksesta.

Katselin äsken eilen nauhoitetun Maailmannäyttömöllä-ohjelman netistä. Aiheena EU:n menneisyys ja tulevaisuus. Keskustelijoina Esko Seppänen, Esko Antola ja allekirjoittanut. Vetäjänä Leo Riski.

Kuulisin tästäkin mielelläni lukijoiden kommentteja.

Ensi viikolla meillä on minitäysistunto täällä Brysselissä. Siitä enemmän huomisessa podcastissa.

 

 

Comment

required