Belgiassa järjestetään parlamenttivaalit viikon kuluttua sunnuntaina. Vaaleista ei ole pahemmin näkynyt raportteja kansainvälisessä mediassa.

Meidän pienten maiden vaalit eivät yleensä saa samanlaista huomiota kuin suurten maiden vastaavat. Esimerkiksi Ranskan presidenttivaaleja seurattiin kaikkialla erittäin aktiivisesti. Suomen vaalit taasen ohitettiin kansainvälisessä mediassa valitettavan vähällä huomiolla.

Palaan Belgian vaaleihin tarkemmin ensi viikolla. Tähän saumaan kuitenkin kaksi pikahuomiota.

Isä ja poika.

1. Täällä Euroopan parlamentin käytävillä Belgian vaalien puhutuin aihe on komissaari Louis Michel. Belgialainen komissaari on nimittäin ottanut virkavapaata ja osallistuu vaalikamppailuun puolueensa listoilta.

Asiaan kuuluu, että Michelin sijoitus listalla on sellainen, että hän ei millään pääse sisään. Eli hän jatkaa komissaarin hommissa parin viikon kuluttua.

Meikäläisen demokratiatajuun tällainen toiminta ei oikein istu. Michel on listalla vain mannekiinina. Vaaleissakin pitäisi olla jonkinasteinen kuluttajansuoja.

2. Vaalien puhutuin poliitikko on Michel Daerden. En oikein tiedä mitä Daerdenista voisi sanoa. Ehkä on parempi, että jokainen muodostaa oman mielikuvansa.

Daerdenilla on Belgian seuratuimmat kotisivut. Hänellä on tapana antaa paljon haastatteluja…usein vähän tuiskeessa.

Kannattaa myös käydä YouTubessa katsomassa Daerdenin klassikoita. Ja suosio sen kun kasvaa…

Comment

required