Kone lähtee hitaasti liikkeelle lomien jälkeen. Tänään tuntui siltä, että pääsi sopivaan vauhtiin. Pidimme useita palavereja virkamiesten kanssa. Kävimme läpi alkuvuoden haasteita.

Matkustuskalenteri on mielenkiintoinen. Matkoista ei ole ainakaan puutetta. Niistä ensimmäinen suuntautuu Persianlahden alueelle…eikä välttämättä ihan huonoon aikaan. Tiedossa on myös Balkan-matka heti helmikuun alussa. Lista jatkuu…

Palaverisuman jälkeen kävin vielä Annukka Arjavirran läksiäisissä. Hän jäi eläkkeelle Helsingin Sanomista, pitkän ja loistavan uran jälkeen.

Liitoittelematta voi sanoa, että Annukka opetti minut kirjoittamaan ymmärrettävää suomenkieltä…siis niin ymmärrettävää kuin suomenkieleni nyt on. Annukka nimittäin toimitti Helsingin Sanomien sunnuntaisivuille kirjoittamani EU-artikkelisarjan vuosina 2001-03.

EU:n perustuslain syntyä käsittellyt sarja julkaistiin kirjana – ”Minne menet EU?” (2003, Tammi). Annukka jaksoi loppun asti parantaa ja selkiyttää tekstiluonnoksiani. Hän auttoi minua vääntämään EU-asioita rautalangasta. Kiitos Annukka! Ladulla nähdään.

Comment

required