Tuntuu siltä, että viikonloput loppuvat aina kesken. Juuri kun on saanut viikon työpölyt karistettua, niin taas mennään.

Viikonloppu meni mukavasti. Lauantaina meillä oli kaveriperhe kyläilemässä. Vijay ja Rosie Rangarajan ovat tuttuja Suomen edellisen puheenjohtajuuskauden ajoilta.

Nyttemmin heilläkin on kaksi lasta. Theo ja Casper ovat vielä kaiken lisäksi Emilien ja Oliverin ikäisiä.

Lasten kanssa ”illalliskutsut” ovat vähän erilaisia. Aloitetaan neljältä ja lähdetään kotiin kahdeksalta. Mikäs siinä, saa ainakin nukuttua. 

Vijay on kovanluokan brittidiplomaatti. Hän tuli juuri postilta Meksikosta ja on nyt Britannian EU-edustustossa, jossa hän vastaa oikeus- ja sisäasioista. Ei mikään ihan pieni ”deski”. Saarivaltiollahan on vahva rooli muun muassa terrorismin vastaisesessa taistelussa.

Britannia on iso maa. Meksikossa heidän suurlähetystössään on 120 työntekijää! Brysselissä oikeus- ja sisäasioiden parissa häärää 14 henkeä.

Ei ihme, että me pienet maat haluaisimme yhteiset konsulipalvelut ja EU-diplomaattikkunnan. Olisi kiva päästä käsiksi esimerkiksi Brittien resursseihin.

Sunnuntai meni pitkälti autotallia ja kellaria siivotessa. Se homma on painanut mieltä jo kauan. No, tulipahan hoidettua. Perheen tiimityö toimi saumattomasti. Kohta autotalliin mahtuu ehkä autokin.

Siivotessa löytää aina kaikkea jännää. Löysin esimerkiksi hyvän kaverini Annen tekemän ”synttärikirjan”, sellaisen jossa on paljon kuvia, lehtiotsakkeita ja omia kirjoituksia.

Sain teoksen lahjaksi 1.4.1987! Legendaarista kamaa. En tiedä kummalla oli pidemmät hiukset: Samantha Foxilla vai allekirjoittaneella…

Ensi viikosta on tulossa mielenkiintoinen…ja sosiaalinen. Maanantaina ja tiistaina pidetään Euroopan parlamentin ja kansallisten parlamenttien yhteiskokous EU:n tulevaisuudesta. Puhetta johtaa Paavo Lipponen. Tiistaina pääministeri Matti Vanhanen pitää myös puheen EU:n tulevaisuudesta.

Tiistai-iltapäivänä lennän Helsinkiin. Kokoomuksen perinteisen itsenäisyysvastaanoton jälkeen käyn illastamassa EU-vaalikampanjan ydintiimin kanssa. Muistellaan vanhoja nyt kun puoli kautta on melkein takanapäin. Luvassa mukava ilta.

Keskiviikkona on sitten Linnan itsenäisyysjuhlien vuoro. Se on Suzannelle ja minulle yksi vuoden kohokohdista. Parhaat hynttyyt niskaan ja menoksi. Meillä on vielä tiedossa mukavat etkot ja jatkot. Onneksi en enää muista mitä Ilkka Remeksen 6/12-kirjassa tapahtui…

Perjantaina meille on tulossa vierasryhmä Brysseliin. Mukava porukka tiedossa.

Nyt pitäisi vielä jaksaa kirjoittaa kolumni erääseen englanninkieliseen julkaisuun. Sunnuntai-ilta ei ole maailman inspiroivinta kirjoitusaikaa. Taidan käpertyä sohvalle lukemaan Kari Hotakaisen uusinta.

Ostin kaikki Finlandia-ehdokkaat perjantaina. Westön olin jo lukenut. Taisi Westö saada kovan kilpailijan tästäkin Hotakaisesta.

Ostin myös Reko Lundanin viimeisen kirjan. Sitä en ole uskaltanut avata.

Comment

required