Koneessa matkalla kotiin. Viikonloppu meni työn merkeissä. Cordobasta matkustimme luotijunalla Malagaan ja sieltä Fuengirolaan.

Aurinkorannikolla asuu noin 20000-30000 suomalaista, vähän vuodenajasta riippuen. Maan mainio suurlähettilämme Markku Keinänen ehdotti, että yhdistäisin matkan epäviralliseen ulkoministerikokoukseen.

Alue on erittäin tärkeä ulkoministeriön kansalaispalveluille, ei vähintään konsulisaralla. Suurlähettiläs Keinänen on pistänyt vauhtia toimintaamme alueella. Liikuteltava passikonekin on putkessa. Vierailu oli kaikin puolin onnistunut…tai no, säät eivät oikein suosineet, mutta ei se menoa haitannut.

Vas. Suomen Madridin suurlähetttiläs Markku Keinänen

Eilen illalla osallistuin suomalaisen kauppakeskuksen vihkiäisitilaisuuteen. Aloitin toteamalla, että tuntui jännältä avata kauppakeskus, jonka nimi on Centro Finlandia, siis ”Suomen Keskusta”. Ei vähintäään siksi, että avauspuheenvuoron piti Pekkarinen…joskin Antti Pekkarinen.

Kävin myös legendaarisen suomenkielisen Olé-lehden toimituksessa. Juhlivat 25-vuotista taivaltaan. Sen jälkeen oli vuorossa Kokoomuksen ”kansalaisjuhla”, jonka puuhamiehenä toimivat Sakari Pekkarinen ja Pekka Kivelä. Lämmin tilaisuus, jossa yli 300 kuulijaa. Tapasin myös legendaarisen blogikommentaattorimme Tarmo Viitaluoman.

Blogikommentaattori Tarmo Viitaluoma

Tänään vedin onnistuneen aamulenkin erinomaisessa seurassa. Kiitos Jari Räsänen, Mauri Jokiranta, Niko Åhlgren, Waltteri Kyllönen ja kaksi Niinaa, jotka tulivat mukaan matkan varrella. Juoksutreenit etenevät hyvin Timo Vuorimaan opastuksella.

Matkan päätteeksi osallistuin vielä hienoon veteraanijuhlaan. Aina kunnia saada puhua Suomen sotaveteraaneille. Ennen kotimatkaa poikkesin Aurinkorannikon suomalaisessa lukiossa. Ai että oli hieno paikka! Onnittelut opettajille ja oppilaille.

Aurinkorannikon veteraanijuhlassa

Aurinkorannikon suomalaisella koululla

Ensi viikosta on tulossa mielenkiintoinen. Huomenna illalla matkustan Moskovaan, jossa tapaan muun muassa kollegani Sergei Lavrovin. Torstaina meillä on Pohjoismaiden ulkoministereiden kokous Kööpenhaminassa. Ja viikonloppuna sitten se Lappi-keikka, josta kerron tarkemmin huomenna.

Comment

required