Huomaa, että Suomen puheenjohtajuuskausi lähestyy. Aamuisella lennolla Helsinkiin oli tusinan verran muiden maiden meppejä. Euroopan parlamentin ulkoasiainvaliokunta matkusti tapaamaan puheenjohtajamaan päättäjiä.
 
Helsinki näytti parhaat puolensa. Aurinko paistoi ja lämpötila pyöri 20 asteen kieppeillä. Mepit saivat hyvän ensivaikutelman. Tuli mieleen vanha hilseshampoon mainos: ”Head&Shoulders, because you never get a second chance to make a first impression”.
 
Meppejä oli Saksasta, Virosta, Ranskasta, Liettuasta, Sloveniasta, Belgiasta ja Britanniasta. Mukana oli mm. Slovenian entinen pääministeri Alojz Peterle, Viron entinen ulkoministeri Toomas Ilves ja Tuupovaaran lahja suomalais-ranskalaiselle yhteistyölle, Ari Vatanen.
 
Tänään parlamentin ulkoasiainvaliokunta tapasi Liisa Jaakonsaaren, Paavo Lipposen ja Erkki Tuomiojan. Valiokuntamme puheenjohtaja Elmar Brok ja varapuheenjohtaja Toomas Ilves tapasivat myös Tarja Halosen.
 
Keskusteluissa käytiin läpi Suomen puheenjohtajuuskauden agendaa. Esille nousivat mm. Venäjä, Valko-Venäjä, perustuslaki, transatlanttiset suhteet, pohjoinen ulottuvuus, Itämeri-strategia, energia ja avoimuus.
 
Kaikesta näkee, että Suomi on valmistautunut puheenjohtajuuteen hyvin. Jopa katutyöt hoidetaan ennen puheenjohtajuuden alkua. Särmää.
 
Illalla kävin vielä Bettina S.-ohjelman nauhoituksissa. Hulvatonta menoa. Kutsu taisi tulla ikäänkuin Eurooppa-päivän kunniaksi. Ohjelma näytetään 8.5.

Comment

required