Kaunis päivä Brysselissä. Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta. Lämpöasteita on 26.

Erinomainen päivä viedä miljoonan eurooppalaisen adressi komissiolle. Yli miljoona eurooppalaista haluaa, että Euroopan parlamentilla on vain yksi istuntopaikka. Allekirjoitusten määrä kasvaa edelleen (www.oneseat.eu).

Ruotsalaisen Cecilia Malmströmin aloitteesta tuli menestys. Tänään pidettiin lehdistötilaisuus. En ole koskaan ollut mepin järjestämässä lehdistötilaisuudessa, jossa on niin paljon mediaa paikalla. Televisiokameroita oli pitkälti toistakymmentä. Toimittajia kaikista EU-maista.

Alexander Alvaro, Cecilia Malmström ja Piia-Noora Kauppi hoitivat tilaisuuden erinomaisesti.

Sen jälkeen lähdettiin karavaanissa komissioon kaikkien allekirjoitusten kanssa. Paperinippuja riitti kaikille.

Alunperin komissaari Margot Wallströmin piti vastaanottaa adressi, mutta hän joutui lähtemään Ruotsiin setvimään vaalien jälkeistä tilannetta. Vastaaottajana toimi kansalaisjärjestöistä vastaava virkamies.

Ensi viikolla on tarkoitus luovuttaa adressi puheenjohtajamaa Suomelle, eli Eurooppa-ministeri Paula Lehtomäelle. Toivomuksena on, että Suomi nostaa asian esille Lahden huippukokouksessa tai viimeistään joulukuussa järjestettävässä Eurooppa-neuvostossa.

Eilen kirjoitin aiheesta kolumnin, joka julkaistaan ensi viikon keskiviikkona Ilta-Sanomissa.

Tämä oli hyvä päivä EU:lle.

PS. Olen ollut huono antamaan vinkkejä eri EU-aiheita käsittelevistä kotisivuista. Suuren valiokunnan puheenjohtaja Jari Vilen on aloittanut bloggaamisen. Hänen blogistaan voi hyvin seurata mitä EU-saralla tapahtuu esimerkiksi Eduskunnassa. Suosittelen www.vilen.fi.

Comment

required