Tänään bongasin Financial Timesista mielenkiintoisen kolumnin, jossa käsiteltiin stressiä. Kolumnin oli kirjoittanut Luzy Kellaway. Viime viikolla britanniassa vietettiin ”stressinvastustuspäivää” (National Stress Awarness Day).
 
Hänen perusteesinsä oli, että stressi kasvaa, mitä enemmän sitä miettii, ja mitä enemmän siitä puhuu. Hyvä teesi. Stressi on vähän niinkun haukotus. Se tarttuu helposti. Mitä enemmän paasaa, sen varmemmin stressaantuu.
 
 
Viikonloppuna Brysselissä aurinko paistoi. Lämpötila oli noin 15 astetta. Nyt syksy iski jo tännekin.
 
Olen yleensä aika stressitön tyyppi. Kirsi Piha totesi Hymyile, olet EU:ssa!-kirjanialkupuheessa, että olen paineen alla yllättävän rauhallinen ja tartutan sen myös muihin. Mene ja tiedä. Kyllähän sitä aina välillä jännittää, mutta parasta on pitää pää kylmänä.
 
Kellaway siteeraa jutussaan erästä säätiötä (Work Foundation), joka toteaa stressistä seuraavaa: stressi ei ole sairaus. Ei ole varsinaisesti sellaistaammattia, joka aiheuttaisi enemmän stressiä kuin joku toinen. Tästä en ole ihan varma, voin vain kuvitella, että elämäpoliklinikalla on stressaavampaa kuin Euroopan parlamentissa.
 
Stressi ei säätiön mukaan kasva aseman myötä. Mitä vahvempi asema, sen paremmin voi määritellä omat tehtävänsä. Stressiin ei löydy lääkkeitä. Pitää vain itse analysoida, miten sen voi parhaiten laukaista.
Kellawayn mielestä paras tapa stressin torjumiseen on sen kieltäminen lailla. Ei hassumpi ajatus. Vaikka stressi olisi lailla kielletty, niin ei sille mitään voi, että perheellisen aamut ovat aina vähän stressaavan puoleisia…
 
Tänään 15-vuotias Tuomas Tierala aloitti kahden viikon TETin meidän toimistossamme. Hän tutustuu parlamentin työhön parin viikon ajan. Itse tein TETin aikoinaan Carrols-hampurilaisravintolassa. Toivottavasti Tuomaksen kokemukset ovat yhtä hyviä. Päätin tuolloin, että haluan hampurilaiskauppiaaksi. No, toisin kävi.
 
Päivän ihastus -niinkuin Piia-Noora Kaupilla (www.kauppi.net) on tapana sanoa – oli, että Eliisa Jaatinen sai potran tytön (28.10.2005, 3810g ja 51cm). Onnea vaan Jaatisten perheelle. Loimaan asukasluku kasvaa.
PS. Keskustelu blogeista jatkuu vilkkaana. Tänään kannattaa käydä kurkkaamassa www.pinseri.com ja http://blogit.helsinginsanomat.fi/anssi/.

Comment

required