Strasbourgissa. Ajomatka sujui hyvin, vaikka matkalla tuli lunta. Mitä etelämpään tultiin sen sakeampi lumisade. Tästä on tulossa taas kerran vauhdikas täysistuntoviikko. Kalenterissa on 42 merkintää…

Esityslistalla on monta mielenkiintoista asiaa. Tänään käsitellään mietintöä rikosrekisteritietojen vaihtamisen nopeuttamisesta. Taustalla on Ranskan ja Belgian alueella äskettäin tapahtunut pedofiliatapaus, jossa ilmeni vakavia tietokatkoksia näiden kahden maan välillä. Tänään käsitellään myös mietintöä valtiontuista, joita annetaan korvauksena pienimuotoisille julkisille palveluille. Tavoitteena kytkeä piiloprotektionismi pois.

Huomenna puhutaan ajokorteista. EU:ssa on tällä hetkellä käytössä 110 (!) erilaista ajokorttimallia. Tavoitteena on korvata nämä yhdellä ainoalla mallilla seuraavan 20 vuoden kuluessa. Meillä suomalaisilla on onneksi jo selkeä ja helppokäyttöinen kortti. Tulee aina hymähdettyä, kun näen Suzannen brittikortin, joka A4-kokoinen taitettu paperi, ilman kuvaa. Todella käyttökelpoinen…

Keskiviikkona ja torstaina puhutaan taloudesta. Pöydällä on mm. raportti kasvu- ja vakaussopimuksesta. Parlamentti kehottaa jäsenmaita korjaamaan liialliset alijäämät. Siinä pääpiirteet tältä viikolta.

Meillä piti olla huomenna perinteinen aamupala suomalaisten toimittajien kanssa. Palaveri kuitenkin peruttiin, koska tällä kertaa kaikki EU-toimittajat ovat Brysselissä seuraamassa Bushin vierailua. Jos olisin tomittaja, niin olisin minäkin.

Comment

required