Koneessa matkalla Brysselistä Helsinkiin. Lähdimme Strasbourgista heti äänestysten jälkeen klo 14.00 maissa. Ehdin piipahtaa kotona. Tuntui pahalta lähteä lentokentälle. Emilie takertui kiinni eikä halunnut päästää irti. Kerroin, että ensi viikolla hän tulee mukaan Suomeen kanssani. Se auttoi vähän.

On raskasta lähteä meppikiertueelle heti Strasbourgin viikon jälkeen. Tulevaisuudessa teemme niin, että Strassi-viikon jälkeen lennän Suomeen vasta perjantai-aamuna. Se mahdollistaa illan lasten kanssa.

Tänään äänestettiin komission työohjelmasta. Konservatiivit ja liberaalit olivat laatineet yhteisen julkilausuman. Sosialistit, vihreät ja vasemmisto äänestivät sitä vastaan. Pitivät meidän julkilausumaa liian talouspainoitteisena. Sosialistien mukaan siitä puuttui sosiaalinen ulottuvuus.

Parlamentin lopullisessa kannassa oli paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia. Asiakirja löytyy parlamentin sivuilta. Yksi tärkeimmistä oli ehdotus, että komissio laatisi uuden ehdotuksen ohjelmistopatenttidirektiiviksi. Tämä saanee kannatusta monelta alan pk-yrittäjältä.

Nettipäiväkirjan kirjaversio on sinettiä vailla. Kävimme viikon aikana Jani Johanssonin kanssa läpi vedokset. Korjasimme muutamia kohtia ja löysimme vielä tukun kirjoitusvirheitä. Kirja julkaistaan 7.4.

Comment

required