Tänään Helsingin aamu valkeni kauniina. Pikkupakkasen kaverina oli sininen taivas.

Muutaman tunnin yöunen jälkeen olin YLEn aamutelkkarissa yhdessä tutkija Hanna Ojasen ja taiteilija/luomuviljelijä Osmo Rauhalan kanssa. Kiitos palautteesta! Mielestäni meillä oli mukava keskustelu EU:n tulevaisuudesta. Tällaista pohdintaa pitäisi olla lisää!

Kuuntelin radiosta myös Ylen aikaisen keskustelun, johon osallistuivat Ville Itälä, Reino Paasilinna ja Hannu Takkula. Hyvä keskustelu heilläkin.

Tällä kertaa pitää nostaa hattua erityisesti Hannu Takkulalle, joka oli selvästi paneutunut muun muassa Kosovon tilanteeseen. On hienoa, että EU:sta keskustellaan. Mitä enemmän sen parempi.

Aamupäivä meni erinäisten asioiden hoitamisessa.

Päivän kohokohta oli luento Länsi-Helsingin lukiolla Haagassa. Aivan mahtava porukka! Sain raikuvat aplodit heti sisään tullessani. Taisin ihan punastua. Taisin olla niin hämilläni etten muistanut edes ottaa valokuvaa. Meillä oli 200-300 oppilaan kanssa erinomainen ja hauska 45 minuutin sessio. Kyllä tällaisten jälkeen kelpaa viettää viikonloppua.

Huippukokoustuloksia en ole vielä käynyt läpi. Mutta tiedän, että Itämeri-strategiasta on nyt pitkän työn jälkeen tullut virallinen prioriteetti. Palaan huippukokoukseen huomisessa blogissa.

Comment

required