Kirjoitan parhaillaan raporttia EU:n tulevaisuudesta. Se on osa Kokoomuksen raporttisarjaa. Muissa raporteissa on käsitelty muun muassa Itämerta, hyvinvointiyhteiskuntaa, palveluja ja perheiden hyvinvointia.

Raportin työnimi on ”Kymmenen teesiä EU:n tulevaisuudesta”. Se lähtee liikkeelle parin sivun johdannolla, jossa pohditaan EU:n kehitystä tulevien vuosien aikana.

Tässä meidän tiimi. Tuomas Rautanen tuli remmiin eilen. Hänestä enemmän huomenna.

Tämän jälkeen pistän pöytään kymmenen teesiä. Varsinainen teesi on tietenkin lyhyt. Sen selitys on noin liuskan mittainen.

Koska Kokoomuksella on menossa valtakunnallinen ”korvakampanja” niin sovimme, että teesit pistetään nettiin kommentoitavaksi.

Eli alla kymmenen teesiä EU:n tulevaisuudesta. Tavoitteet ja välineet menevät tietenkin vähän päällekäin. Ehkä teesit on paras hahmottaa kahdessa osassa eräänlaisina pareina. Ykkönen menee käsikädessä kuutosen kanssa. Kakkonen ja seiska ovat pari, jne.

1. EU:sta ilmastonmuutoksen esitaistelija

2. EU:sta maailmanpoliittinen suurvalta

3. EU:n laajentumista jatkettava hallitusti

4. EU:lle perustuslaki vuonna 2009

5. EU:n neljä vapautta kunniaan

6. EU:lle yhteinen energiapolitiikka

7. EU:lle yhteinen puolustus

8. EU:n budjetti ja politiikka uusiksi

9. EU:lle lisää avoimuutta

10. EU tarvitsee vähemmän sääntelyä

Loppuun kirjoitan vielä noin kahden sivun johtopäätöksen, jossa käsitellään muun muassa Suomen asemaa EU:n ytimessä.

Olen erittäin kiitollinen kaikista kommenteista ja kehitysehdotuksista.

PS. Kuten totesin eilen: en ole fundamentalisti nimimerkkien suhteen. Preferoin nimellä kirjoittamista, mutta jos tuntuu helpommalta kirjoittaa nimimerkillä niin antaa palaa vaan.

PPS. Pistämme iltapäivällä sisään pienen videopätkän EPP-ryhmän puheenjohtajavalinnasta. Gunnar Hökmark kävi äsken huoneessani. Hän oli optimistinen oman valintansa suhteen. Toivotaan parasta.

%video%

Kas tässä viimein kuvaa kulissien takaa. Onnea Joseph Daulille.

Comment

required