Maanantai kului kiireisen mutta erinomaisen ohjelman parissa Washingtonissa. Päivä alkoi aamiaisella CSIS-tutkimuslaitoksen johtaja John Hamren kanssa. Sitten olikin jo vuorossa ”päivän huipennus” eli aamupäivän tapaaminen ja keskustelut Hillary Clintonin kanssa. Hän on todellinen ulkopolitiikan ammattilainen. Meillä synkkasi mielestäni oikein hyvin ja kävimme läpi kansainvälisen politiikan kysymyksiä laajalla skaalalla sekä tietysti myös muutamia tärkeitä maidemme kahdenvälisiä kysymyksiä.

Ulkoministeri Hillary Clinton

Clintonin jälkeen vuorossa oli tiiviiseen tahtiin mediatapaamisia. Ensin tietysti suomalaismedialle briefi ulkoministeritapaamisen annista. Sen jälkeen oli sovittuna haastattelut muun muassa Washington Postin Peter Finnin, Congressional Quarterlyn Josh Roginin ja Associate Pressin Desmond Butlerin kanssa.

Toimittaja Peter Finn, Washington Post

Toimittaja Josh Rogin, Congressional Quarterly

Iltapäivällä minulla oli ilo olla lounasvieraana suomalaisille tutun Strobe Talbottin johtamassa Brookings-instituutissa. Keskustelun teemoista mainittakoon Venäjä ja Lähi-idän tilanne.

Presidentti Obaman turvallisuuspoliittinen neuvonantaja Jim Jones (James L. Jones)

Lounasseminaarin jälkeen tapasin vielä presidentin turvallisuuspoliittisen neuvonantajan Jim (virallisemmin James L.) Jonesin sekä Bill Clintonin ulkoministerinä aikanaan toimineen Madeleine Albrightin.

Madeleine Albright

Päivä päättyi buffet-vastaanottoon suurlähettiläämme Pekka Linnun virka-asunnolla. Kirjoitan yhteenvetoa vierailun sisältöpuolesta keskiviikkona.

 

 

 

Comment

required