Pääministeri Alexander Stubb on kutsunut puolueiden edustajat neuvonpitoon sote-uudistuksen jatkosta

Pääministeri Alexander Stubb on kutsunut eduskuntapuolueiden edustajat neuvonpitoon sosiaali- ja terveydenhuollon (sote) uudistuksen jatkosta. Perustuslakivaliokunta on tänään antanut lausuntonsa sote-uudistuksen lakiesityksestä.

Kokous järjestetään tänään torstaina eduskunnassa kello 17.45.

– Kiitän perustuslakivaliokuntaa ja muita lausunnon antaneita valiokuntia asiantuntevasta työstä. Jo syksyllä on ollut selvää, että sote-uudistus vaatii vielä hiomista. Sote-uudistus on historiallinen ja sen perustuslailliset ongelmat ovat olleet tiedossa. Perustuslakivaliokunta on nyt lausunnossaan esittänyt selkeitä tarkennusehdotuksia lakiin. Tästä syystä asia on otettava viipymättä käsittelyyn. Illalla on määrä sopia siitä, kuinka uudistusta jatketaan, pääministeri Stubb toteaa.

– Tärkeintä sote-uudistuksessa on, että saamme turvattua hyvät julkiset palvelut jokaiselle suomalaiselle. Tämä ei ole ainoastaan hallituksen uudistus, vaan sote-valmistelua on tehty parlamentaarisessa työryhmässä. Sote-uudistukseen ovat sitoutuneet kaikki eduskuntapuolueet. Siksi on myös tärkeää, että parlamentaarista työtä jatketaan heti, Stubb päättää.

Lisätiedot: pääministerin erityisavustaja Joonas Turunen, p. 040 542 5935, valtioneuvoston kanslia

6 Comments
 1. Jouni Pulli
  20.02.2015 13.02

  Väkisinkin on alkanut muodostua mielikuva, että sote-uudistuksessa ei enää ole kyse pelkästään sotesta vaan myös politikoinnista ja varsinkin siitä. Koska Suomi on taloudellisesti varsin ahtaassa tilanteessa ja valitettavasti turvallisuuspoliittinenkin tilanteemme on vaikea eikä valoa tunnu kummankaan seikan osalta paljolti kajastavan, olisi eduksemme, jos hallitus ja eduskunta osaisivat näyttää kansalle esimerkkiä ja sopia vielä tällä hallituskaudella sotesta niin, että lopputulos olisi hyödyllinen myös palveluiden loppukäyttäjille sekä palveluiden tekijöille. Toivon, että sote-uudistus pelastetaan ja että poliittisissa päättäjissämme löytyy kykyä ja halua tehdä päätökset nyt. Mikäli tässäkin asiassa epäonnistutaan, on vaikea saada kansaa nykyisellä johdolla (mukaan lukien opposition johdon) kansallistalkoisiin, jotka ovat edessämme joka tapauksessa

  Reply
 2. Christoph Popp
  21.02.2015 22.31

  Dear Mr. Stubb,
  please stop the Greeks and get them out of our club. Germany ist not able to do so, unfortunately.
  Tank you from Germany.
  Christoph Popp

  Reply
 3. Vilho Partanen
  23.02.2015 09.34

  Hyvin tiivistetty Jouni.

  Kansalaisten terveyspalvelut tulee järjestää tehokkaasti ja edullisesti.

  Toivottavasti tätäkin asiaa varten valikoituu pätevä eduskunta, ja toivotaan ettei politikointi tule vesittämään välttämättömiä uudistuksia.

  Vesitetty uudistus saattaa olla huonompi ja kalliimpi kuin alkuperäinen käytäntö, joten uudistuksia ei pitäisi harrastaa puuhastelumielessä vaan todellisten hyötyjen vuoksi.

  Reply
 4. Jouni Pulli
  24.02.2015 00.26

  Terve Vilho,
  kuulostaa kuin olisit jo sitä mieltä, että hyvä sekin, jos Sotesta saadaan kelpo ratkaisu ensi eduskuntakaudella. Minusta odottaminen tässä tilanteessa edustaa ”takapäästä johtamista.” Tarkoitan, että on jossain vaiheessa aika päättää eikä asioiden kehitystä pidä enää viivyttää.

  Reply
 5. Vilho Partanen
  24.02.2015 08.59

  Terve itsellesi ja hyvä huomio Jouni.

  Lopulta uroskin poikii, jos on pakko. Niinpä kovalla väännöllä nykyeduskunta saattaa saada SOTE:n kasaan.

  Äänestäjien pelko on poliitikon alku. Kansahan alkaa olla ymmärtänyt, ettei näin voi jatkua. Että siitä vaan faktat kehiin ja päättämään reippaasti jo tämän eduskunnan aikana. Jättäkää seuraavalle se makea taivasteluosuus ja jälkipyykin pesu.

  Jossakin on perustavaa laatua oleva vika, jos pelkät terveydenhuollon ATK-ajantasaistamiskustannukset olisivat 1,8 miljardia €. Tuollahan varmaan rakentanee yhden tai useamman sairaalan kivestä marmorisilla ikkunalaudoilla…

  Vähempi puuhastelua, poliitikot, ja enempi faktaa kehiin, kiitos.

  Reply
 6. Vilho Partanen
  06.03.2015 15.48

  Ei tainnut poliitikot oikein ymmärtää, että SOTE ja rakennemuutos ovat edessä.

  Olisi ollut tuloksellisempaa toteuttaa ne heti kuin pitkittää itkemällä ensin niiden vuoksi vaaleissa ja toteuttaa ne lopulta vieläkin kipeämpinä.

  Demokratian logiikan mukaan nykyiset oppositiopuolueet joutuvat hallitusvastuussa uudistukset toteuttamaan, ja nykyiset hallituspuolueet pääsevät nalkuttamaan päältä.

  Kolmas isompi projekti tulee olemaan NATO-jäsenyys yhdistettynä puolustusvoimien tehostamiseen äkillisesti puhjenneen turvallisuusvajeen katteeksi.

  Toivottavasti noiden uudistusten välttämättömyyttä ei enää pitkitetä kun ei se maailma nyt enää odottamalla parane itsestään.

  Reply

Comment

required