Tänään oli päivä, jona meni liian lujaa. Tuli tunne, että mitään ei tullut tehtyä oikein kunnolla.

Aamulla oli seksuaalivähemmistöryhmän puheenjohtajiston palaveri. Uusi suomalais-meksikolais-amerikkalainen avustajamme Oscar oli tehnyt hyvää valmistelutyötä. Kävimme läpi kansainvälisen homofobian vastaisen päivän tuloksia, suunnittelimme Olli Rehnin vierailua (hän puhuu ryhmällemme Strasbourgissa 8.6.) ja keskustelimme ihmisten vapaasta liikkumisesta EU-alueella.

Aamupalaverin jälkeen pikainen lobbaritapaaminen, sieltä kolmeen eri työryhmäkokoukseen ja lopuksi ryhmäkokoukseen. Pikainen sämpylälounas avustajieni Lauri Tieralan ja Jani Johanssonin kanssa. Lounaan jälkeen täysistuntoon ja sieltä ensimmäisen Itämeri-strategiatyöryhmän kokoukseen. Sieltä kotiin leikkimään Oliverin ja Emilien kanssa. Nukuttamisen jälkeen takaisin toimistoon, jossa nyt istun ja odotan kahta täysistuntopuheenvuoroa. Ensimmäinen kello 22.15 ja toinen 22.45. Siinä taitaa jäädä mestareiden liigan toinen puoliaika näkemättä.

Päivän kaksi tärkeintä tapahtumaa olivat keskustelu komission epäluottamuslauseesta ja Itämeri-strategiatyöryhmän kokous. Epäluottamuslauseen esitti brittien itsenäisyyspuolueen Nigel Farage. Väitteet olivat potaskaa ja saivat sen mukaisen vastaanoton. On ikävää, että tämäntyyppiset valheet nousevat keskusteluun täysistunnossa. Faragen tavoitteena on vain tehdä komissio naurunalaiseksi. Kun asiasta äänestetään, niin epäluottamuslauseen laatija taitaa saada epäluottamuslauseen.

Tänään oli myös Itämeri-strategiatyöryhmämme ensimmäinen kokous. Hyvin meni. Laadimme toimintasuunnitelman ja aikataulun. Puhuimme myös sisällöstä. Tästä tulee vielä hyvä homma.

Comment

required