Olen oikeastaan vielä lomalla, mutta tein pikakeikan Helsinkiin. Eilen oli erinäisiä tapaamisia. Illalla kävimme syömässä Kirsin, Siirin ja Eka Ruolan kanssa.

Tänään osallistuin uudistuneen OBS!-ohjelman mainospalaan. Annoin myös haastattelun Itämeren tilanteesta OP-lehdelle.

Pääsyy matkalle oli luento Stockmannin henkilökunnalle messukeskuksessa. Oli nostalgista olla samassa salissa, jossa pidettiin Helsingin Eurooppa-neuvoston kokous joulukuussa 1999. Puhuin 450-hengen ryhmälle EU:n tulevaisuudesta.

Pääministeri Vanhanen päätti olla järjestämättä kansanäänestystä perustuslaillisesta sopimuksesta. Mielestäni viisas päätös.

Olisi vain ollut tyylikkäämpää antaa asiasta selkeä viesti aiemmin. Oli hyvä, että kansanäänestyksestä keskusteltiin, mutta kieltämättä vähän ihmetytti, että hallituksen ministerit antoivat asiasta erisuuntaisia viestejä. Ei ole hallituksen asia kolumnoida kansanäänestyksestä vaan tehdä asiasta yhteinen päätös.

Vaikka lomaa on vielä parisen viikkoa jäljellä, niin tuntuu siltä, että hommat ovat hiljalleen taas alkamassa. Ensi viikolla olen Suomessa neljä päivää luennoimassa erinäisissä tilaisuuksissa. Sen jälkeen onkin jo syksyn ensimmäinen valiokuntaviikko. Minne se loma meni?

Comment

required