Kello 13

Hieno perjantai, presidentti Martti Ahtisaarelle Nobelin rauhanpalkinto! Onnittelin koko ulkoministeriön puolesta häntä:

”Kyseessä on suomalaisittain historiallinen päivä. Olemme jokainen suomalainen varmasti tänään ylpeitä ja onnellisia presidentti Ahtisaaren puolesta.

Ahtisaarelle myönnetty Nobelin rauhanpalkinto on upea kunnianosoitus hänen elämäntyölleen konfliktien ratkaisemiseksi ja rauhan edistämiseksi. Ahtisaaren ponnistelut muun muassa Namibian itsenäistymisprosessissa, Kosovon rauhanneuvotteluissa ja Indonesian Acehissa väkivaltaisuuksien lopettamiseksi ovat tehneet myös Suomea tunnetuksi maailmalla.

Ahtisaari on omalla elämäntyöllään osoittanut, miten päättäväisellä ja tinkimättömällä asenteella varustettu vaikuttaja voi toiminnallaan saada aikaan konkreettisia tuloksia ja antaa ihmisille toivoa paremmasta huomisesta.

Martti Ahtisaaressa meillä on todellinen valtiomies, maailmanpolitiikan toimija.”

Kello 10


Vihdoin! Pitkän väännön jälkeen saimme avattua uudistetut kotisivut. Kiitos kaikille, jotka ovat mukana talkoissa. Ja erityisesti teille, arvon blogikommentaattorit. Sivut on uudistettu pitkälti ehdotustenne pohjalta.

Syvä kumarrus Mikael Siirilälle suunnittelusta ja toteutuksesta, Eka Ruolalle ideoinnista ja Pekka Mustoselle kuvista. Mahtavaa duunia!

Kiitos myös koko meidän kabinettitiimille, joka on Juha Kirstilän ja Minna Kokkosen johdolla vienyt projektia eteenpäin. Lämmin kiitos myös Hillevi Huhdalle Berliinin lähestystöstämme ja Pia Halttuselle Pariisista, he olivat avuksi käännöstyössä.

Tavoite on sama kuin ennen: antaa kuva ulkoministerin työstä, arkipäivästä.

Blogi pysyy kotisivujen keskiössä. Yritän parhaani mukaan kirjoittaa noin viisi merkintää viikossa – välillä prosessia, välillä substanssia. Sivujen suola on se keskustelu, jota käymme blogimerkintöjen ympärillä.

Olisi hienoa jos voisimme käydä uusien kotisivujen kunniaksi ensimmäisen keskustelun uusien sivujen ulkomuodosta ja sisällöstä. Mitä olet mieltä?

Olisin myös erittäin kiitollinen jos voisitte kiinnittää huomiota sivujen lapsuksiin. Eli kaivaa esille virheitä ja muita lapsuksia. Muutama säätö on vielä työn alla, esimerkiksi julkaistua-osioon tulee jatkossa näkyville lehdistötiedotteet ulkoministeriön sivuilta.

Eilen kävin muuten eduskunnan kyselytunnin jälkeen Verkkouutisten nettistudiossa haastateltavana. Joonas Hytösen tekemän haastattelun voit katsoa täältä.

Comment

required