Tänään alkoi loppuviikon kestävä matkustusrumba. Aloitin Brysselistä. Olin saanut kutsun Belgian suurlähettiläspäiville vierailevaksi puhujaksi. Nämä ovat aina kunniatehtäviä, joihin mielellään vastaa myönteisesti.

Puhuin lähettiläille otsikolla ?Small Member State in the EU?, kv-politiikan ja EU:n muutoksesta pienen jäsenmaan näkökulmasta. Painotin mahdollisuuksia vaikuttaa globaalisti. Korostin, että pienten EU-maiden ?ideajalanjälki? on parhaimmillaan massaa suurempi.

Minulla oli vielä toinen puheenvuoro EU-instituutioissa työskenteleville suomalaisille EU-edustuston järjestämässä ?Sata puheenvuoroa Euroopasta? ?seminaarisarjassa. Paljon tuttuja naamoja yleisössä.

Avasin heillekin dignified foreign policy eli arvokas/kunnioittava ulkopolitiikka ?ajatteluani. Peilailin sitä myös tuoreisiin tapahtumiin Valko-Venäjällä ja Tunisiassa.

EU on yksi moninapaistuvan maailman navoista, nyt on tärkeää katsoa eteenpäin ja tulevaan. Tarvitaan kompassi ja kartta, eli DFP (dignified foreign policy) ja EU:n turvallisuusstrategian päivitys.

Huomenna koneeseen ja kohti Addis Abebaa. Jatkoa seuraa.

Comment

required