Hallitus hyväksyi tänään selonteon Suomen EU-politiikasta. Se on Suomen jäsenyyshistorian progressiivisin EU-paperi. Viesti on mielestäni yksiselitteisen selkeä – hallituksella on aktiivinen ote EU-politiikkaan. Kaikessa ei voida tietenkään loistaa, mutta yrityksestä ei ainakaan ole puutetta. Olemme erittäin Eurooppa-myönteinen hallitus.

Selonteko löytyy Valtioneuvoston sivuilta. Se on pituudeltaan hiukan yli 20 sivua, ja jaettu kolmeen osaan. Ensimmäisessä osassa käydään läpi Suomen roolia EU:ssa. Toisessa kirjataan meidän painopisteet. Ja kolmannessa kerrotaan Suomesta EU-vaikuttajana.

Tavoitteena oli tehdä paperi, joka hahmottaisi EU-politiikkamme raamit ja ja painopisteet. Tavoitteet yritettiin rajata – strategia ei voi olla joulukuusi, jossa roikkuu vähän sitä sun tätä.

Eduskunnassa selonteosta keskustellaan parin viikon kuluttua – ja toivottavasti se herättää näin eurovaalien alla muutenkin keskustelua.

Kuulisin erittäin mielelläni arvon blogikommentaattoreiden näkemyksiä selonteosta. Meillähän on ollut hyviä EU-keskusteluja aiemminkin. Eli mitäs olet mieltä?

Comment

required