Sauli Niinistö valitaan huomenna lauantaina virallisesti kokoomuksen presidenttiehdokkaaksi ylimääräisessä puoluekokouksessa. Joudun lähtemään lauantaina Brysseliin EU:n yleisten asioiden neuvoston kokoukseen huippukokouksen alla, joten en pääse itse Finlandia-talolle ja illalla Kaisaniemen puistoon. Iltajuhla sirkusteltassa on varmasti siisti tilaisuus. Kannattaa mennä, jos vielä saa jostain lippuja.

Sauli Niinistön ihmisiltä saama tuki edellisvaaleissa oli aivan mieletön. Yksikään kokoomuslainen presidenttiehdokas ei ollut aiemmin saanut yli 1,5 miljoonan suomalaisen luottamusta taaksensa. 1518333 suomalaisen! Se on niin valtava määrä ihmisiä, että sitä ei meinaa tajuta. Sauli sai vaalisunnuntaina annetuista äänistä enemmän taaksensa kuin presidentti Halonen. Ihmiset ymmärsivät Saulin viestin työn merkityksestä ja samassa veneessä olemisesta.

Suomi tarvitsee Saulin kaltaisen presidentin. Presidentti johtaa ulkopolitiikkaa yhdessä valtioneuvoston kanssa. Olen opiskellut ja tehnyt EU- ja ulkopolitiikkaa viimeiset 15 vuotta ja tiedän Saulin olevan ulkomaillakin arvostettu valtiomies, onhan hän toiminut pitkään valtionvarainministerinä, Kokoomuksen puheenjohtajana ja Euroopan investointipankin johdossa. Aikoinaan, Saulin johtaessa Euroopan demokraattista unionia, hän neuvotteli sen yhdistymisen Euroopan kansanpuolueen EPP:n kanssa, minkä johdosta EPP:sta onkin tullut Euroopan suurin ja vaikutusvaltaisin poliittinen liike. EPP:n kunniapuheenjohtajana Sauli nauttii suurta arvostusta valtionpäämiesten keskuudessa ja eurooppalaiset kollegatkin kyselevät usein Saulin kuulumisia. Suomi saisi Saulista hyvän ja arvostetun presidentin.

Lauantaina on tasan kolme kuukautta aikaa vaalien ensimmäiseen kierrokseen. Iltapäivälehdet pitävät Niinistön valintaa varmana, ja puhutaan, ettei toista kierrosta edes tarvittaisi. Täytyy muistaa, ettei yhtään ääntä ole vielä annettu ja gallupitkin ovat vain gallupeja. Vain ne annetut äänet merkitsevät. Lähtekää rohkeasti mukaan Niinistön kampanjaan. Kaikki pienetkin eleet ovat merkityksellisiä. Oli se sitten Sauli-merkin pitämistä takissa, esitteen jakoa tai kahvinkeittoa Cafe Niinistössä. Kaikki merkitsee.

Tiedän sen itsekin. Vaikka tuntee olonsa joskus väsyneeksi, niin kun näkee ihmisen jakavan flaijeriasi sateessa ja kantavan merkkiäsi ostoskassissaan, niin kyllä se antaa voimia ja väkisinkin nostaa hymyn naamalle. Minulla on ollut niin uskomattoman hyvä onni kampanjoissa, että olen saanut aivan mahtavat tiimiläiset taakseni. Ilman heitä en olisi tässä. Nyt on aika auttaa Saulia kampanjassa.

Tule sinäkin mukaan.

 

Comment

required