34 päivää vaaleihin ja 23 päivää ennakkoäänestykseen. Tänään oli pitkä päivä. Lähdin Saloon klo. 6.15 aamulla ja illalla vastailin taas vaalikoneisiin aina keskiyöhön saakka. Muutaman tunnin päästä pitäisi suunnata kohti Köyliötä, jossa käyn paikallisella sikafarmilla.

Salossa annoin pienelle porukalle EU-tilannekatsauksen. Sen jälkeen suuntasimme Jani Johanssonin kanssa Kauppikseen, jossa jaoimme lounasaikaan esitteitä.

Kauppiksen jälkeen olin mukana ”Svenska synskadade i Mellersta Nyland”- järjestön paneelissa. Puhuimme mm. vammaisten asemasta EU-lainsäädännössä.

Paneeli oli muuten hyvä, mutta siellä oli taas yksi populisti, joka puhui täysin asian sivusta. Ensin hän haukkui kaikki etelä-eurooppalaiset maat. Sen jälkeen hän totesi laajentumisesta, että esimerkiksi Liettuassa ”kaikki EU varat menevät nuorille Mersuilla ajeleville miehille”. Tällainen käyttäytyminen on mielestäni vastuutonta. Ehdokkaan tulisi keskustella EU-asioista rehellisesti. Pelkokuvien ja väärän informaation levittäminen ei hyödytä ketään.

Illalla luennoin vielä englanniksi IMD alumnitilaisuudessa asiantuntijaominaisuudessa. Olin jo aika väsynyt, kun aloitin vaalikoneiden työstämisen. Onneksi en tällä kertaa menettänyt mitään informaatiota, vaan kaikki tuntui tallentuvan…

Comment

required