…mutta ei sentään pullo kädessä.

Vodkasota on ohi. Ikuisena optimistina totean, että sota voitettiin, vaikka viimeinen taistelu hävittiinkin.

Ennen vodkaa sai tehdä ihan mistä vaan. Nykyään sitä saa tehdä perunasta ja viljasta. Jos sitä tehdää jostain muusta maataloustuotteesta, niin raaka-aine on kirjattava etikettiin.

Meidän tiukempi linja, joka olisi sallinut vain perunasta, viljasta ja melassista tislatun vodkan, hävisi äänin 246-429.

%video%

Taistelimme ainakin loppuun saakka, hirmuisen metelin saattelemana. Päivän mittaan eri maiden mediat kyselivät olenko pettynyt. En ole.

Joskin Juhannuksena en tällä kertaa aioa laulaa Helan Gåria. Halvan saa riittää.

Lehdistötilaisuudessa Sonikin ja Lehtisen kanssa.

Ei tässä ole päivän mittaan kyllä voinut keskittyä mihinkään muuhun kuin vodkaan. Takki on aika tyhjä.

Matkan varrella tuli taas opittua paljon uutta. Oikeastaan kovin taistelu käytiin äänestyslistasta, eli siitä missä järjestyksessä vodkan eri määritelmistä äänestetään. Se taistelu voitettiin, vaikka ei siitä nyt sitten loppujenlopuksi ollutkaan hyötyä.

Aamu alkoi vodkalla ja ilta loppuu vodkaan. Tarkennan: olin Ylen aamutelkkarissa paikallista aikaa kello 6.52. Aiheena vodka. Ja nyt illalla olen vielä menossa BBC:n suoraan lähetykseen vodkasta kello 20.50. Selvinpäin jatketaan.

Puolan TV:n haastattelu.

PS. Jos vodka ei vielä tässä vaiheessa tule korvista, niin tsekkaa eilisen blogimerkinnän YouTube pätkä täysistuntopuheenvuorostani.

Comment

required