Pahoittelen muutaman päivän kirjoitustaukoa. Taisi olla sen verran paljon reissaamista, että en oikein löytänyt kirjoitusaikaa. Samalla teki hyvää pitää muutama taukopäivä. Kirjoittaminen menee aina vähän aalloissa.

Kiitos myös niille, jotka lähettelivät viestejä ja kyselivät, mikäs blogia oikein vaivaa kun viimeisin merkintä on viime viikon keskiviikolta. Palaute antaa aina lisäenergiaa.

Tänään piti kirjoittaa pidempi nettipäiväkirjamerkintä, mutta kello on jo 22.30. Tulimme eilen kotiin Roomasta vähän ennen keskiyötä. Lähdimme Strasbourgiin aamulla. Matkalla kävin läpi viikon asiakirjoja ja valmistelin päivän puheenvuoroja.

Tällä viikolla tuleekin öristyä täysistunnossa oikein kunnolla. Listoilla on viisi puheenvuoroamerkintää.

Tänään puhuin kilpailupolitiikasta, avoimuudesta ja Dohan WTO-kierroksesta. Palaan aiheisiin myöhemmin. Huomenna puhun lainsäädännön parantamisesta ja Hannu Takkulan raportista, jossa käsitellään EU-kansalaisuutta.

Rooman matka meni hyvin. Jyrki Katainen valittiin EPP-puolueen varapuheenjohtajaksi. Se on mielestäni iso juttu. Kokoomuksella on nostetta myös Euroopan tasolla. Jori Arvonen ja Antti Timonen olivat tehneet loistavaa pohjatyötä Jyrkin valitsemiseksi.

Omalta osaltani kyseessä oli ensimmäinen EPP-puoluekokous. Mielenkiintoinen kokous kaikin puolin. Tärkein anti on aina kansainvälisten suhteiden solmiminen.

Viikonlopun aikana juttelin myös paljon Jyrkin, Sauli Niinistön, Jyri Häkämiehen, Jari Vilénin ja Harri Jaskarin kanssa. Ei ihme, että Kokoomuksella menee nyt hyvin.

Suzanne ja lapset tulivat Roomaan perjantai-iltana. Viikonloppu oli kaikinpuolin hieno, synttäreineen ja kaikkineen.

Alla muutama tunnelmakuva Roomasta. 

Hotellilta näkyi Vatikaani.

Yllä mm. Angela Merkel, José Manuel Barroso, Silvio Berlusconi ja Wolfgang Schussel.

Kokoussalissa vasemmalta Antti Timonen, Harri Jaskari, Jyri Häkämies, allekirjoittanut, suurlähettiläs Alec Aalto, Jari Vilén ja Jyrki Katainen.

 Lisää maisemakuvaa lenkkipolulta.

 Kokoomusporukkaa Villa Lantella.

Kokoomusmepit Villa Lantessa.

Mepit ja avustajat. 

 Ei oo Rooma hassumpi kaupunki.

 

Comment

required