Aamu alkoi Mäkelänrinteen altaalla. Sieltä sai sopivasti vauhtia YK-liiton tilaisuuteen Finlandia-talolla. Siellä käsittelimme YK:n, EU:n ja Etyj:n roolia rauhanrakentajana. Näiden rinnalle nostin esille Naton keskeisen roolin rauhanrakentajana. Esimerkkeinä mainitsin Kosovon ja Afganistanin.

YK-liiton puheenjohtaja Jutta Urpilainen piti erinomaisen puheenvuoron, jonka voisin allekirjoittaa sellaisenaan. En tiedä löytyykö puheenvuoro julkaistuna YK-liiton kotisivuilta, mutta meillähän on mahtava blogikeskustelutiimi, joka sen varmasti löytää. Oma puheenvuoroni pohjautui pitkälti LSE-puheen teeseihin. Puhe on muuten käännetty suomeksi ja pistän sen nettiin huomenna.

YK-tilaisuuden jälkeen käsittelimme aina niin seksikästä tuottavuusohjelmaa hallituksen talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa. Sieltä jatkoin Väyrysen Paavon kanssa ulkoministeriön johtoryhmän kokoukseen.

Isännöin myös ulkomaantoimittajien lounasta. Loistava porukka. Kävimme läpi Etyj-kokousta. Runners-lehden haastattelun ja parin tapaamisen jälkeen piipahdin Säätytalolla Suomenmaa-lehden 100-vuotisjuhlilla. Onnittelut Suomenmaalle!

Illalla sain vielä kunnian isännöidä Eduskunnan ulkoasiainvaliokuntaa Merikasarmilla. Jälleen kerran erinomaista keskustelua ajankohtaisista ulkopoliittisista aiheista. Ulkoasiainvaliokunta on todella ammattimainen porukka.

Loppuun vielä kaksi linkkiä. Ensimmäinen on osa Etyj:n kampanjaa pienaseita vastaan. Kyseessä on paljon suosiota saanut tietokonepeli, joka on rakennettu suomalaisin voimin. Peli löytyy tästä.

Toinen on viimeviikkoisella Lontoon-matkalla purkitettu Financial Timesin haastattelu. Kyseessä on FT:n TV-haastattelu, joka löytyy ”View from Europe”-kohdan alta kun skrollaa sivua hiukan alaspäin. Siinä mielessä hauskaa, että viime viikon maanantain haastateltava oli Jyrki Katainen, ja tällä viikolla allekirjoittanut. Omat haastatteluni (niitä on kaksi) liittyvät kansainvälisiin instituutioihin ja Georgian kriisiin.

Mielipiteitä ja näkemyksiä otetaan ilolla vastaan.

 

 

Comment

required