Jos väittäisin, että olen viikonlopun jälkeen täynnä energiaa, niin valehtelisin. Vappua vietettiin perinteisin menoin ja perinteisiin kuuluu, että Vapun jälkeen väsyttää.

Perjantai meni työn merkeissä. Aamulla meillä oli palaveri Sauli Niinistön kanssa. Kävimme porukalla läpi ulko- ja turvallisuuspoliittisia avauksia. Sauli pitää varsinaisen ulkopoliittisen puheensa puoluevaltuuston kokouksen yhteydessä 22.5.

Palaverin jälkeen luennoin Hankenilla ja Etu-Töölön lukiossa EU:n tulevaisuudesta. Hankenin luento oli yhdelle englanninkieliselle kurssille. Lukiossa kuulijoina oli yli sata tokaluokkalaista. Suurin osa heistä oli syntynyt vuonna 1987, eli samana vuonna, jolloin minä olin lukion toisella luokalla. Olen tulossa vanhaksi… tai ehkä olen jo vanha…

Molemmissa tilaisuuksissa oli jälleen erinomaisia kysymyksiä. Lukiossa puhuimme paljon myös Turkin EU-jäsenyydestä. Oli hauska jutella opettajien kanssa tilaisuuden jälkeen. He olivat ylpeitä oppilaidensa kysymyksistä, eikä syyttä. Ne olivat erinomaisia.

Lukion jälkeen tapasin SETAn politiikkavaliokunnan väkeä. Erittäin hyödyllinen tapaaminen. Kävimme läpi Euroopan parlamentin seksuaalivähemmistöryhmän työskentelyä ja ohjelmaa. Keskustelimme myös siitä, miten voisimme tiivistää yhteistyötä. Ensimmäisenä askeleena meille tulee suomalainen harjoittelija, Oscar Ortitz-Nieminen. Hän aloitti hommat tänään.

Juttelimme myös siitä, miten ihmisten vapaa liikkuvuus toteutuu, tai paremminkin jää toteutumatta, EU:ssa. Pohdimme myös millainen asema on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöillä työelämässä. Syrjintää tapahtuu molemmilla saroilla. Käytännöt ovat erilaiset eri EU-maissa.

Iltapäivällä oli Kokoomuksen EU-seminaari. Pääpuhujana oli Sauli Niinistö. Hän piti hyvän linjapuheen. Kärki oli, että Suomen nykyinen laahustuspolitiikka ei tuota tulosta. Pienen maan elinehto on aktiivisuus. Meppikollegani Inigo Mendez de Vigo korosti, että sotilaallinen liittoutumattomuus ei sovi EU-maalle. Liittoutumattomia maita pidetään epäsolidaarisina.

Illalla oli Kokoomuksen ”puolivallattomat wappubileet”. Emilie oli mukana. Mukava ilta. Paljon tuttuja. Leppoisa ja positiivinen ilmapiiri. Ei tainnut olla puolueen sisällä ihan samaa fiilistä viime vuonna tähän aikaan.

Viikonloppu meni sitten erinäisissä vappuriennoissa. Suzannelle tämä oli ensimmäinen vappu Suomessa. Kuten myös Inigolle. Varmaan aikamoinen kulttuurisokki. Lauantaina olimme ystäväni Kai Seikun 40-vuotissynttäreillä ravintola Viassa. Todella kiva ilta. Paljon tuttuja. Erinomaista ruokaa. Koskettavia puheita. Miesstrippari… ja loistava bändi.

Sunnuntaina kävimme Kaivopuistossa tapaamassa kavereita ja söimme vappulounaan Kalastajatorpalla. Niin se vappu vierähtää ja taas ollaan ainakin puolivalmiina töissä. Onneksi viikko on aika rauhallinen, kuten ryhmäviikoilla on tapana.

Comment

required