Parlamentin puhemies Josep Borrell Fontelles kommentoi eilen Oneseat-aloitetta. Hän allekirjoitti samassa tilaisuudessa kauppakirjan, jolla parlamentti osti tähän asti vuokraamansa Strasbourgin rakennukset.
 
Borrell totesi, ettei hän ota vakavasti miljoonan eurooppalaisen tuen saanutta kansalaisaloitetta, koska aloitteen allekirjoittajat ”tulevat sellaisista maista kuten Pohjoismaat, jotka eivät ole kokeneet sotaa”. Oneseat-vetoomuksen allekirjoittajien joukossa oli hieman yli 100 000 suomalaista.
 
Lausunto on aivan käsittämätön. Ensinnäkin EU-kansalaiset ovat tasavertaisia riippumatta siitä, kenen isoisä on kuollut missäkin sodassa. Toiseksi, espanjalaisen Borrellin käsitys II maailmansodasta on osoitus melkoisen huonosta yleissivistyksestä.
 
Suomalaisista kuoli toisessa maailmansodassa 2,6%. Saksa miehitti Tanskan ja Norjan. Sisällissodastaan toipuva Espanja ei – onneksi – osallistunut maailmansotaan.
 
EU-instituution korkein edustaja ei missään tapauksessa saisi päästää tällaisia ”sammakoita” suustaan. Juuri tällä tavalla lisätään suomalaisten EU-vastaisuutta. Minulle tulvii viestejä vihaisilta suomalaisilta. Vien heidän viestinsä eteenpäin.

Comment

required