Terveisiä Pohjanmaalta. Tulin perjantai-iltana junalla Kokkolaan. Teen täällä lauantaina mm. eurovaalikampanjaa, ja sunnuntaina jatkan kampanjointia polkupyörän kanssa.

Pyöräilykiertue lähtee sunnuntaiaamuna seitsemän sillan yli kohti Vaasaa. Matkalla teen kampanjaa akselilla Pietarsaari-Uusikaarlepyy-Oravainen-Kuni-Vaasa. Lopuksi vielä autolla Laihian torille. On muuten mahtava tapa kampanjoida ja tavata ihmisiä! Tervetuloa mukaan – moikkaamaan tai polkemaan.

Ilmoitin tiistaina asettuvani ehdolle Kokoomuksen puheenjohtajaksi. Viikko on ollut huikea. Tuen ja kannustuksen määrä vetää nöyräksi. Ensimmäiset kymmenen Kokoomuksen kansanedustajaakin tulivat jo julkisesti tueksi. Tästä kampanjan vauhti vain kiihtyy. Kännykkä ja moottoritiet tulevat entistäkin tutummiksi.

Paula Risikko ja Jan Vapaavuori kisaavat kanssani puheenjohtajuudesta. Erinomaisia ehdokkaita. Arvostan molempia ministerikollegoja. Janne on taitava ammattireiska politiikassa, Paula loistava työkaveri ja persoona. Kummallakin on asenne kohdallaan. Hienoa, jos tulisi vielä muitakin ehdokkaita.

Minä, Paula ja Janne olemme kaikki erilaisia persoonia, ja tuomme omat painotuksemme kisaan. Meitä ei voi kuitenkaan uskottavasti erotella mihinkään blokkeihin oikeisto-vasemmisto -akselilla. Kokoomus on nykyään yhtenäinen puolue, kuin suuri perhe, mistä kuuluu iso kiitos Jyrki Kataiselle. Me-henki on Kokoomuksen vahvuus ja nyt on kyse siitä, miten jatkamme joukkueena eteenpäin.

Oma tavoitteeni on, että Suomi olisi vuonna 2017 – satavuotista itsenäisyyttä juhliessamme – maailman paras maa syntyä, elää ja kuolla. Tähän tarvitaan mm. talouskasvua ja työpaikkoja. Olen jäsentänyt omia teemojani kolmen pointin kautta: 1. Uusi tapa johtaa. 2. Entistä kansainvälisempi Suomi 3. Vapaus ja vastuu. Blogin ahkerille lukijoille nämä pointit tulivat tutuiksi jo tiistaisessa kirjeessä kokoomuslaisille. Avaan jokaista teemaa tulevina viikkoina syvemmin. Helsingin Sanomien tämän aamun jutussa keskitytään henkilökuvan lisäksi talouspolitiikkaan.

Uskallan ennustaa, että meille tulee reilu ja avoin kisa. Tärkeintä on, että ehdokkaat pääsevät keskustelemaan kunnolla ja suoraan, henkilökohtaisesti puolueväen kanssa seuraavien viikkojen aikana. Niillä eväillä kesäkuun puoluekokouksesta lähtee yhtenäinen Kokoomus – valmiina tavoittelemaan seuraavien eduskuntavaalien voittoa.

4 Comments
 1. martin ekman
  05.05.2014 19.07

  Hej, Jag mötte cykelkolonnen vid 16-tiden med bil då Ni var på väg till Vasa.
  Men vad tyckte Du om riksvägsavsnittet Klemetsgårdarna i Kärklax by till
  Vassorfjärden. Detta avsnitt är, som Du säkert märkte, så smalt att vägrens-markeringarna kan inte målas på avsfalt utan ut på gruskanten. Då man kör
  med traktor på detta avsnitt får man ofta det internationella ”fingermärket” till
  hälsning av medtrafikanterna. Vägmyndigheterna har gjort tre olika vägplaner
  sedan 1980-talet, den senaste i början av 2000-talet men ingenting händer.
  Känns som om SFP får ingenting till stånd trots ivrigt röstfiskande i nejden.

  Jag hoppas att Du tar tag i saken när Du blir statsminister.

  Med vänli hälsning
  Martin Ekman, pensionär och politiskt obunden

  Reply
 2. Jukka
  06.05.2014 14.20

  Ehdotan sinulle vaaliteemaksi vieraskieliopintojen piristystä; aikainen aloittaminen – kielipaletin valitseminen omista lähtökohdista – mahdollisuus keskittyä yhteen tai hajauttaa moneen.
  Kts. Ilkka Malmbergin hieno kirjoitus aiheesta http://www.hs.fi/sunnuntai/a1399085057942

  Reply
 3. Mika Kaakinen
  06.05.2014 16.22

  Onnea puheenjohtajakisaan.

  Reply
 4. Ripa
  10.05.2014 02.10

  ”Uuden puheenjohtajan onkin löydettävä uusi tapa johtaa. Kokoomusta ei puolueena johdeta käskyttämällä vaan keskustelemalla”.

  Tätä jäin miettimään. Siis onko Kokoomusta johdettu käskyttämällä eikä keskustelemalla Kataisen ainana?

  Jos ei, niin silloinhan kyseessä ei ole uusi johtamistapa?

  Eikö tämä ole siis turhaa liirum laarumia?

  Reply

Comment

required