Loistava päivä Kokoomukselle! Sauli Niinistö vahvisti asettuvansa ehdolle presidentinvaaleissa. Hän sanoi tavoittelevansa paikkaa ”innostuneena ja halulla”. Juttelin monen puoluevaikuttajan kanssa päivän mittaan. Kaikki ovat innoissaan, eikä syyttä.

 

En tiedä olenko vielä ilmoituksen hurmoksessa, mutta olen varma, että Niinistö pääsee toiselle kierrokselle. Sen jälkeen kaikki on mahdollista. Vaalit voitetaan tai hävitään vain muutaman prosenttiyksikön erolla. Mitkä kertoimet saan jos veikkaan, että toisella kierroksella Niinistö voittaa Halosen 52,1%-47,9% ?

Itse aion tehdä hartiavoimin töitä Saulin puolesta. Perjantaisten meppikiertueiden painopiste siirtyy varmasti hiljalleen Saulin suuntaan. Kampanjasuunnittelu on jo alkanut ja toivon, että meidän valtakunnallisesta EU-vaalikampanjasta on hyötyä myös Saulille. Vaihdoin asiasta jo muutaman sanan Jyrkin ja Benin kanssa.

Koko presidenttikilpa sai nyt varsinaisen lähtölaukauksensa. Niinistö pakottaa myös muut ulos kaapista. Pääministeri Vanhanen ilmoittaa ehdokkuudestaan huhtikuun lopulla. Uutisten mukaan Halonen aikaistaa myös ilmoitustaan ja tullee ulos kaapista ennen kesää.

Olin tänään Suomessa. Varsinaista meppikiertuetta ei pidetty. Minulla oli muutama palaveri ja illallinen. Päivän kohokohta oli veljeni Nixun ja hänen vaimonsa Karinin kaksoistyttöjen tapaaminen. Sitä tahtoo unohtaa miten pieniä vastasyntyneet vauvat ovat, vaikka painaisivatkin kolme kiloa.

Illalla sain käsiini ensi viikon torstaina julkaistavan kirjani: Hymyile, olet EU:ssa! Europarlamentaarikon päiväkirja. Se perustuu pitkälti tämän nettipäiväkirjan materiaaliin. On aina hieno tunne saada tuore kirja käteen. Olen selaillut ja hiplaillut kirjaa koko illan. Taidan olla ikuinen pikkupoika, vaikka täytänkin huomenna vuosia…

Comment

required