Pohjoismaissa sattuu ja tapahtuu politiikan ja urheilun rintamalla. Aamulla jännitettiin jääkiekkoa. Suomen välieräpaikka pisti hyvälle tuulelle. Toivottavasti, toivottavasti naisten maastohiihdon viestistä, naisten jääkiekosta ja yhdistetystä tulee tänään lisää hyviä uutisia.

Aamulla keskustelin uuden tanskalaisen kollegani, Lene Espersenin, kanssa. Jyrki Katainen tuntee Lenen hyvin entuudestaan. Hän on Tanskan veljespuolueemme puheenjohtaja. Per Stig Møller oli hieno ja pitkäaikainen ulkoministeri. Viestittelin myös hänen kanssaan tänään.

Komissio ilmoitti eilen, että neuvottelut Islannin EU-jäsenyydestä voivat alkaa. Hienoa! Matka tulee olemaan vaikea, mutta sehän kuuluu jäsenyysneuvotteluiden luonteeseen. Poliittisesti Icesave varmaan hiertää. Asiapuolella kalastus- ja aluepolitiikka voivat aiheuttaa vaikeuksia.

Illalla meillä on Jyrkin kanssa yleisötilaisuus täällä Tahkolla. On ollut mukava viettää muutama rauhallisempi päivä. Viimeiseen neljään viikkoon mahtui 18 matkapäivää kymmenessä eri maassa. Seuraavat kaksi viikkoa ovat myös vauhdikkaita. Niistä lisää sunnuntaina.

Comment

required