Paluulennolla Brysseliin. Myönnän, olen valkkarityyppiä. Koneessa tarjotaan aina pikkupullo. En väitä vastaan, se maistuu.

Päivän lehdet on luettu. Keskipenkillä on kasa: Iltalehti, Ilta-Sanomat, Hesari, Aamulehti, Husis, Turun Sanomat, Kauppalehti, Talous Sanomat, Financial Times ja International Herald Tribune. Olen lehtirohmu. Vapauttavaa.

Huomaan, että juttujen ohessa seuraan ”taiteellista vaikutelmaa”, eli valokuvia. Kuvat ovat osa kokonaisuutta. Ihailen valokuvaajien ammattitaitoa. Osaisinpa samalla tavalla.

Kuva sanoo enemmän kuin tuhat sanaa. Katso vaikka Markus Jokelan kuva Hesarin A3-sivulta tai Hans Paulin kuva Hufvudstadsbladetin 6-sivulta. Listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Päivä meni ok. Aamulla pyörin eduskunnassa erinäisissä kokouksissa. Tapasin muun muassa Juhana Torkin, joka julkaisi äskettäin kirjan suomalaisen puhekulttuurin rappeutumisesta. Loistava teos! Suosittelen.

Osallistuin myös Euroopan parlamentin tiedotustoimiston paneliin Wanhalla ylioppilastalolla. Meitä meppejä oli viisi: Satu Hassi, Anneli Jäätteenmäki, Riitta Myller, Esko Seppänen ja allekirjoittanut.

Tällä kertaa tilaisuus ei mielestäni ollut erityisen hyvä. Syy ei ollut järjestäjien. Mielestäni me emme vain päässeet hyvään vauhtiin keskustelussa. Tilaisuus tuntui jotenkin jäykältä, ja se ei johtunut yleisöstä. Itse olin tönkkö.

Sain kuitenkin lisävirtaa iltapäivällä ruotsinkielisen Norssin luennolla. Aivan mahtava porukka. Ulkona paistaa aurinko ja silti oppilaat vaivautuvat kuuntelemaan isohampaista europarlamentaarikkoa. Kysymykset olivat rautaa.

Ennen paluulentoa tapasin Tuomo Yli-Huttulan, joka julkaisi äskettäin kirjan Kokoomuksesta. Loistava kirja sekin. Kannattaa hankkia. Itse opin siitä paljon. Kirja viehättää myös niitä, joita päivänpolitiikka ei välttämättä kiinnosta. Hyvä tarina.

Viikonlopusta on tulossa rauhallinen. Tapaillaan kavereita ja touhutaan kotona. Vain yksi stressinaihe: kesällä alkava keittiöremppa kaipaa päätöksiä. Apuva!

PS. Unohdin eilen mainita, että tapasin valtiotieteilijöiden porukan (SVOL) eilen. Mahtava porukka.

Comment

required