Tämä päivä meni töihin totutellessa. Kaikki varmaan tietävät tunteen. Loman jälkeen on vaikea orientoitua. Teksi mieli vain surffailla.

Sain kuitenkin luettua muutaman paperin, kirjoitettua kolumnin Ilta-Sanomiin ja piipahdettua ulkoasiainvaliokunnassa kuuntelemassa komissaari Olli Rehnin raporttia Bulgariasta ja Romaniasta. Sähköposti tuli myös siivottua, mutta siihen ei paljoa tarvittu, koska Kai Mykkänen ja Lauri Tierala olivat jo hoitaneet suurimman osan.

Päivän kohokohta oli perhelounas niin kutsutussa ”meppiravintolassa”. Parlamentissa on ravintola, jonne mepit voivat viedä vieraitaan. Paikka on sinänsä ihan tyylikäs ja ruokaa hyvää. Eilen se oli aika tyhjä.

Oli kuitenkin hauska katsoa ympärilleen. Viereisissä pöydissä oli Liettuan entinen presidentti ja itsenäisyystaistelija Vytautas Landsbergis, Belgian entinen pääministeri Jean-Luc Dehaene, Ranskan entinen Eurooppa-ministeri Pierre Moscovici ja komissaari Olli Rehn. Meidän pöydässä oli Suzanne, Emilie (3v) ja Oliver (1v.).

Kävimme moikkaamassa Ollia ja Jean-Lucia. Jälkimmäinen oli tyytyväinen, kun kerroin, että Emilie ja Oliver ovat syntyneet Belgiassa… En ole varma, miten tarjoilijat suhtautuvat lastentarhavallankumoukseen, mutta kai tässäkin talossa kaikkeen tottuu. Hauskaa meillä ainakin oli. Vaihdoin Oliverin vaipan ravintolan miestenvessassa. Montakohan vaippaa siellä on tähän mennessä vaihdettu…?

Comment

required