Palveludirektiivin käsittely mutkistui entisestään. Tänään raportööri Evelyn Gebhardt perui kaikki tämän viikon kokoukset, joissa piti vääntää kompromisseja. Kukaan ei näytä tietävän, missä mennään. Ensi viikolla on valiokuntakokous. Viimeistään siellä nähdään, onko raportööri saanut mitään aikaan. Aikamoista sähellystä.

Aamulla meillä oli kokoomusmeppien delegaatiokokous. Tunnelma oli tavanomaisen leppoisa. Vaihdettiin kesäkuulumisia ja heitettiin herjaa. Kokous oli Piitu Kaupin viimeinen ennen äitiyslomaa. Piitu onkin jo sen verran pyöreässä kunnossa, että matkustaminen ei enää kannata. Laskettu aika on kolmen viikon päästä. Voimia Piitulle!

Kävin aamulla myös luennoimassa Hämeen Ammattikorkeakoulun johtoryhmälle. Yritin saada omat aivoni raksuttamaan aiheesta ”Minne menet EU?”. En tiedä raksuttiko, mutta latasin pöytään samat vanhat haasteet laajentumisesta, budjetista, perustuslaista, ulkosuhteista ja kilpailukyvystä.

Piipahdin myös ryhmäkokouksessa. Myönnän, että kokouksen poliittinen jaarittelu ei oikein sytyttänyt. Lähdin takaisin työhuoneeseen viimeistelemään uusia nettisivuja.

Nyt ollaan lähellä loppua. Viimeisiä tekstejä viilataan. Tänään valitsimme tusinan verran kuvia viime viikon kuvaussessiosta. Valokuvaaja Pekka Mustonen on jälleen kerran tehnyt rautaista työtä.

Ranskan- ja englanninkieliset versiot laahaavat vielä vähän perässä, mutta periaatteessa sivujen pitäisi olla valmiit ylihuomenna. Innomen Mikael Siirilä ja Jani Johansson ovat tehneet loistavaa työtä. Toivottavasti saamme uudet sivut auki pian.

Comment

required