Kreikan kansa äänesti sunnuntaina kansanäänestyksessä. Kreikkalaisilta kysyttiin, että pitäisikö Kreikan hyväksyä troikka-instituutioiden ehdotus Kreikan toisen lainaohjelman jatkamisesta. Kreikkalaisten enemmistö vastasi ”ei”. On Kreikan hallituksen tehtävä tulkita, että mitä äänestyksen tulos tarkoittaa. Kreikan toinen lainaohjelma on päättynyt, eikä sitä voida enää jatkaa.

Euromaiden johtajat sekä euroryhmä kokoontuvat tiistaina arvioimaan tilannetta. Euroalueen vakauttamiseksi käytössä olevat välineet sekä pelisäännöt ovat ennallaan.

Lähiajat eivät ole Kreikalle helppoja. Maan talouden tervehdyttäminen vaatii joka tapauksessa mittavia uudistuksia.

Neuvottelupöytään voidaan palata vain, jos vastassa on yhteistyökykyinen Kreikan hallitus, joka sitoutuu vakauttamaan julkisen talouden ja tekemään velkakestävyyden edellyttämät rakenteelliset uudistukset. Pallo on Kreikalla.

Posted in EU.
1 kommentti
  1. Unto Tuomisaari
    08.07.2015 16.30

    Moro

    Kreikka ulos eurosta tai meillä on riippa maailman tappiin asti. Maksetaan Kreikalle kipurahoja muutama kymmenen miljardia ja sitten ulos. Sillä rahalla, mitä Kreikka on vienyt olisimme tehneet tunnelin Tallinaan ja siitä vasta olisi ollut meille hyötyä sillä siitä on suora reitti Eurooppaan.

    Reply

Comment

required