%video%

Komission tiedote jäsenyysneuvotteluista 

**********

Tulin juuri kotiin European Voice-lehden gaalasta. Olli Rehn valittiin vuoden komissaariksi! Loistava juttu Suomelle ja Ollille. Onnea!

Viime vuonna Martti Ahtisaari valittiin vuoden diplomaatiksi. Ei hassumpi saldo Suomelle kahdelta vuodelta.

Gaala-illassa on aina yhdeksän kategoriaa. Kahden yllämainitun lisäksi palkitaan vuoden toimittaja, kampanjan vetäjä, yrittäjä, valtiomies- tai nainen, meppi, ”ei-eurooppalainen” ja eurooppalainen.

Olisin niin toivonut, että Cecilia Malmström olisi saanut vuoden kampanjasta palkinnon. Hän oli miljoonan Strasbourg-vastaisen allekirjoituksen priimus moottori. Tällä kertaa ei valitettavasti natsannut.

Tunnelmakuva eilisestä gaala-illasta: Carl Bildt, Cecilia Malmström ja James Bond

Kiitospuheessaan Olli lainasi hauskalla tavalla Martti Ahtisaaren puhetta viime vuodelta. Ahtisaari sai palkintonsa Acehin rauhanneuvotteluista ja roolistaan Kosovo-välittäjänä. Hän totesi, että ”onneksi minua ei nimitetty ehdokkaaksi ensi vuonna, koska silloin en olisi palkintoa saanut”. Turkin tilanteeseen viitaten Olli sanoi tänään, että ”onneksi palkinnosta ei päätetty huomenna”.

En yleensä käy iltatilaisuuksissa. Muuten ei jäisi aikaa perheelle. Tänään lähdin livohkaan töistä ”virka-ajan puitteissa”. Kävin kotona leikkimässä lasten kanssa ja heittämässä smokin niskaan.

Kun Suzanne tuli kotiin, niin Emilie sanoi, että ”eikö Pappa olekin James Bondin näköinen”. Fraasi tuli tietenkin aivan opettamatta…

Comment

required