Viimeistä edellinen keikka ennen synnytystä. Tällä kertaa on vuorossa Helsinki ja kaksi paneelikeskustelua. Aamulla on ruotsinkielinen paneeli Helsingin yliopistolla. Siellä puhutaan koulutuksesta ja tutkimuksesta. Muut panelistit ovat Henrik Lax, Outi Ojala, Teija Tiilikainen ja Thomas Wallgren.

Illalla keskustelemme Vanhalla ylioppilastalolla Jukka Relanderin uusimmasta kirjasta, Ankkalinna ja lajien synty. Paikalla ovat Jukan lisäksi Kaarina Hazard ja Erkki Tuomioja.

Keskustelun jälkeen tavoitteena on vielä ehtiä IFK:n ja Kärppien toiseen semifinaalipeliin. Paluulento on vasta tiistai-aamuna.

Oli hienoa saada viettää kotiviikonloppu Brysselissä pitkästä aikaa. Löhöiltin, leikittiin ja otettiin iisisti. Lauantaina kävimme katsomassa Ossin ja Kaisan vastasyntynyttä poikaa. Isosisko Tilda oli ylpeä. Toivottavasti Emilie reagoi pikkuveljeensä yhtä hyvin.

Lauantai-iltana olimme kavereilla illastamassa. En tiedä onko minusta tullut vanha, mutta rupesin pilkkimään jo yhdeltätoista. Suzanne veikkasi, että väsymys johtuu ”mielettömän maaliskuun” aiheuttamasta rasituksesta. Voi olla.

Onneksi tähän reissaamiseen tulee kohta tauko. Laskin juuri, että elokuun alusta olen lentänyt 32 kertaa edestakaisin Suomeen. Siis kerran viikossa.

Tämä reissu on riskin rajamailla synnytyksen näkökulmasta. Kävimme lauantaina lääkärissä ja viesti oli selvä: tämä viikko menee vielä, mutta ensi viikolla taitaa jo tapahtua. Leikittelimme ajatuksella, että vesseli syntysi 4. huhtikuuta, eli 04.04.04. No just, hän tulee varmaan tilauksesta. En voisi ikinä antaa itselleni anteeksi jos olisin synnytyksen aikana matkalla.

Pahinta tänään oli, että Emilie rupesi itkemään kun kerroin, että olen lähdössä taas kahden yön matkalle. Yritin kertoa, että tämän jälkeen en enää ole yötä poissa vähään aikaan. Ei auttanut.

Comment

required