Tänään oli yksi meppikiertuehistorian parhaimmista päivistä! Mentiin kotimaanavustajamme Elli Karjalaisen kanssa tukka putkellä Hyvinkäällä ja Riihimäellä.

Aamu alkoi Laurean ammattikorkeakoululla Hyvinkäällä. Joukossa oli myös Hyvinkään yhteiskoulun lukioloisia. Salissa vajaat 200 henkeä. Hyviä kysymyksiä. Vilkas keskustelu.


Aamutuimaan Laurean ammattikorkeakoululla.

Laurean jälkeen siirryimme Hyvinkään Sveitsin lukiolle. Taassali täynnä. Alkuun kahden euroscolan oppilaan erinomaiset esitykset suomeksi ja englanniksi. Sen jälkeen meikäläisen EU-show. Taas fiksua porukkaa. Juteltiin, pohdiskeltiin ja naurettiin.

Paikalla olivat myös Kellokas ja Aamuposti. Toivottavasti en sanonut mitään aivan sopimatonta…


Sveitsin lukiossa Hyvinkäällä.

 


Sveitsin lukion oppilaita.

Lounaan söimme Hyvinkään Sveitsin hyppyrimäen kupeessa, hotelli Rantasipissä. Mukava porukka Hyvinkääläisiä yrittäjiä. Juttelimme kilpailukyvystä. Tällä kertaa en pitänyt puhetta, ja hyvä niin. Minulla on jonkinasteinen flunssa päällä ja ääni on sen mukainen.

Vaikka Hyvinkäällä oltiin, niin Markku Uusipaavalniemeä ei näkynyt, joten päätimme jatkaa matkaa Riihimäelle.

Riihimäellä kävimme ensin Harjunrinteen yläasteella. Mitä nuorempia oppilaita, sen haasteellisempaa on kertoa EU-asioista mielenkiintoisella tavalla. Oppilaat jaksoivat hyvin loppuun saakka.


Harjunrinteen yläasteella Riihimäellä.


Harjunrinteen yläasteen oppilaita.

Sokerina pohjalla oli sitten Riihimäen lukion vuoro. Välillä on vain niin, että yleisön kanssa ”klikkaa”. Riihimäen lukiolla oli juuri sellainen tilanne heti kättelyssä. Ilmapiiri oli mahtava alusta asti. Meni niin lujaa, että taisi aikataulutukin paukkua.


Riihimäen lukiolla.


Riihimäen lukiolaiset tarkkaavaisina.

Riihimäeltä lähdimme sitten Ellin kanssa takaisin Helsinkiin, jossa Aino Salo haastatteli allekirjoittanutta graduaan varten. Hän kirjoittaa graduaan kotimaan puolueiden ja meppien välisestä yhteistyöstä. Hyvä aihe, varsinkin meille, koska Kokoomusmeppien yhteistyö puolueen johdon, puoluetoimiston, eduskuntaryhmän ja piirien kanssa on saumatonta.

Nyt istun poikkeuksellisesti isäpapan päätteen äärellä täällä Helsingissä. Odottelen perhettä Suomeen. Vietämme viikonloppua täällä päässä. Kelitkin näyttävät suosivan. Ei muutakuin kentälle Suzannea ja muksuja hakemaan.

 

Comment

required