Tänään parlamentin käytävillä oli hiljaista. Suurin osa meidän ryhmästämme on jo Roomassa valmistelemassa huomenna alkavaa puoluekokousta.

Me päätimme viettää päivän rästihommia hoidellessa. Lähdemme Helin, Laurin ja Teron kanssa Roomaan vasta huomenna, joskin aika aikaisin. Kyyti kentällä kolkuttaa ovea kello 4.20.

Päivä oli hieno, koska oli aikaa lukea. Jokainen lukutunti kannattaa käyttää hyväksi. Kävin läpi mm. laajentumiseen ja energiapolitiikkaan liittyviä asiakirjoja.

Parin viime päivän aikana lehdissäkin on ollut ns. ”myönteisiä” EU-uutisia. Verokomissaari Kovacs moitti jäsenmaiden erilaista autoverotusta. Niin pitääkin. Autoverotus vaihtelee lähes nollasta 16 000 euroon.

Suomi on valitettavasti autoverotuksen kärkikastia. Sen seurauksena autokantamme on yksi Euroopan vanhimmista. Vanhat autot tuovat mukanaan turvallisuusriskejä ja ympäristöhaittoja.

Ennen hämmästeltiin Itä-ja Keski-Euroopaan Trabanteja ja Ladoja. Nykyään ei tarvitse lähteä hämmästelemään. Kotoakin löytyy ihan värikkään näköistä kalustoa hassuilla rekisterikilvillä…

Periaatteessa meillä pitäisi olla näissäkin kysymyksissä yhteiset sisämarkkinat. Valitettavasti Suomi neuvotteli itsellensä poikkeuksen jäsenyysneuvotteluissa. Senkin olisi jo pitänyt kulua umpeen… 


Talent Gate-vierailuryhmä. Mukava, keskusteleva porukka.

Toinen hyvä uutinen oli, että komissio haluaa ”roaming”-kustannukset kuriin. On käsittämätöntä, että joutuu maksamaa lisämaksuja siitä, että ylipäätään käyttää kännykkää jossain toisessa EU-maassa. Siitä ei operaattorille aiheudu mitään lisäkustannuksia.

Komissio on jo varoittanut operaattoreita useaan otteeseen. Nyt on aika toimia. Toivottavasti homma hoituu.

Nämä ovat niitä käytännönhyötyjä, joita EU:sta on.

Comment

required