Melkein 400 kuulijaa Loimaan lukiolla klo 8.30. Jotkut ainakin näyttävät kuuntelevan…

Välillä meppikiertuejärjestelyt ovat niin hyviä, että oikein punastuttaa. Paikallisvaikuttajat kootaan yhteen ja jokaisessa tilaisuudessa on suuri vastaanottodelegaatio. Tänään Loimaalla tunsin olevani kuin valtiovierailulla.

Loimaan kokoomuksen puheenjohtaja Jukka Nuoranne sekä Tellervo Mutala ja viimeisillään raskaana oleva Eliisa Jaatinen olivat laatineet presidentillisen ohjelman.

Loimaan lukiolla oli lähes 400 kuulijaa. Fiksuja kysymyksiä tuli liukuhihnalta. Lukiolta torille, jossa oli oikein mukavasti porukkaa. Aamupuurot syötiin ja heitettiin läppää. Vanhempi rouvaporukka tuli kuuleman mukaan katsomaan hampaitani. Taisivat pettyä. Ne näyttävät kuvissa isommilta.

Torin jälkeen kävin Turun Kauppakamarissa puhumassa Pohjoisesta ulottuvuudesta ja Itämeri-strategiasta. Annoin samalla haastattelut Turun Sanomille ja Ylen aluetelkkariin.

Puuro oli aikaisen herätyksen jälkeen todella poikaa! Loimaan Kokoomus oli tosiaan ajatellut kaikkea.

 

Väitetään, ettei EU kiinnosta ihmisiä. Se ei kyllä aina pidä paikkaansa.

Turusta ajettiin takaisin Loimaalle upouuteen Suomen Maatalousmuseoon (www.sarka.fi). Hieno paikka. Suosittelen käyntiä jos lähistöllä liikkuu. Päivän päätteeksi tapasin vielä Olavi Ala-Nissilän, joka aloittaa hommansa EU:n tilintarkastustuomioistuimessa maaliskuussa. Mukava kaveri. Pätevyyttä alalta löytyy. Tenttaamme Olavia budjetinvalvontavaliokunnassa marraskuussa. Veikkaan, että tentti sujuu ongelmitta.

Tänään Euroopassa piti tehdä kolme suurta päätöstä: Nobelin rauhanpalkinto, Bodomjärven oikeusjuttu ja Saksan liittokanslerin virka… Rauhanpalkinto meni kansainvälisen atomienergiajärjestö IAEA:n johtajalle Mohamed ElBaradeille (toivoin Ahtisaarta). Nils Gustafsson vapautettiin syytteistä (vai niin). Angela Merkelistä ei vielä tullut liittokansleria (kohtaa tulee).

Päivän päätteeksi tehtiin porvariyhteistyötä. Juttelimme kansanedustaja Olavi Ala-Nissilän (kesk) kanssa. Hän on siirtymässä EU-virkaan.

 

Comment

required