Viikko liikkeellä. Kiva viikonloppu takanapäin. Perjantai-iltana olimme vierailijaporukan kanssa viettämässä Brysselin kansallisseuran pikkujouluja. Otin Emilien mukaan. Hän oli taas todellinen tähti. Kierteli pöydästä pöytään ja oppi uusia sanontoja, kuten ”pinkkii!” tai ”tidi-di-di-tti-dii!”.

Lähdimme Emilien kanssa kotiin jo ennen kello kymmentä illalla. Huhut kertovat, että villeimmät juhlijat saunoivat Dorintin hotellissa vielä kymmeneltä aamulla. Siihen aikaan olin jo Emilien kanssa jumpassa. Sain pisteet kotiin ainakin kahdelta äidiltä, joiden aviomiehet eivät olleet tulleet vielä aamulla kotiin edellisen illan pikkujouluista…

Lauantaina porukat tulivat meille käymään ennen kuin menimme paikalliseen italialaiseen ravintolaan. Oli taas kiva muistella menneitä. Juteltiin politiikkaa ja vaihdeltiin kuulumisia. Ilmassa oli nostalgiaa ja myös paljon positiivista virtaa Kokoomuksen viimeaikaisista gallupeista.

Sunnuntaina ryhmä kävi Waterloossa ja eräässä paikallisessa panimossa. Itse vietin rauhallisen perhesunnuntain. Sää oli harmaa ja sateinen. Pysyimme koko päivän sisällä.

Tänään tapasin aamulla budjetinvalvontavaliokunnan virkamiehiä. Valmistelimme torstain tapaamista vanhan ”ystäväni”, neuvoston apulaispääsihteerin Pierre de Boisseun kanssa. Aiheena on neuvoston varainkäyttö vuodelta 2003.

Neuvosto ei oikein pidä siitä, että parlamentti antaa vastuuvapauden neuvoston rahankäytöstä. Emme oikein muutakaan voi varsinkin, koska neuvosto on ottanut itselleen entistä enemmän valtaa ulkosuhteissa. Jos haluaa leikkiä hallitusta, niin jonkun on myös tarkastettava, että rahaa käytetään oikein.

Iltapäivällä minulla oli perustuslaki- ja budjetinvalvontavaliokunta päällekkäin. Olin ensin jälkimmäisessä. Tilaisuus oli minulle siinä mielessä historiallinen, että valiokunnassa äänestettiin ensimmäisestä mietinnöstäni. Se käsittelee konventin varainkäyttöä. Raporttini meni helposti läpi: 15 puolesta, 0 vastaan ja 1 tyhjää. Seuraavaksi raportista äänestetään joulukuun täysistunnossa Strasbourgissa.

Perustuslakivaliokunnassa kävimme läpi Corbettin ja Mendez de Vigon raporttia uudesta perustuslaista. Keskustelu meni hyvin ja raporttiin ei tehdä enää radikaaleja muutoksia. Sain vielä ujutettua komission supistamiseen kohdan, jossa viitataan jäsenmaiden tasapuoliseen rotaatioon. Pienen maan kannalta kyseessä on tärkeä periaate.

Saimme parisen viikkoa sitten kutsun Linnaan. Niissä juhlissa emme koskaan aiemmin ole olleet. Kun olimme saaneet lapset illalla nukkumaan kokeilimme juhlahynttyitä. Suzanne teetti todella tyylikkään iltapuvun. Mepit saavat kutsun joka vuosi. Ehdotin, että Suzanne kysyisi puvun ompelijalta jos voisimme tehdä diilin: ”buy four, get one free”…

Frakin kanssa ei ollut ongelmia. Mahtui hyvin päälle. Koska olen naimisissa skottilaisen Innesin klaanin naisen kanssa, on minulla itse asiassa oikeus käyttää Innesin kilttiä. Olenkin käyttänyt sitä kahdesti, mutta en taida ihan viitsiä pistää sitä päälle Linnan juhliin. Linnassahan voi olla vaikka peililattioita…

Comment

required