Tänään oli taas liian monta rautaa tulessa. Väsyttää. Lähdimme Laurin kanssa ajamaan kohti Strasbourgia tänään kello 5.00. Eipä ollut ainakaan ruuhkia.

Päivä on ollut vauhdikas. Itämeri-verkostossa esittelin Itämeri-mietintöni rungon. Hyvä keskustelu. Itämeri-strategia nähdään osana Pohjoista ulottuvuutta.

Itämeri-verkoston kokouksen alkuvaiheita.

Mediapuolella osallistuin Latvian radion keskusteluohjelmaan eurosta. Hollannin radio haastatteli Suomen puheenjohtajuuskaudesta. Nauhoitin myös Ranskan aamutelkkarille pätkän Suomen puheenjohtajuuskaudesta. Se tulee ulos torstaina France2 -kanavalla.

Pohdimme euroalueen tulevaisuutta itävaltalaisen Paul Rübigin ja latvialaisen Valdis Dombrovskisin kanssa.

Lohdutin hollantilaisia, että kilpailukyky taloudessa ja jalkapallossa ovat kääntäen verrannollisia suureita…

Päivään kuului tukku äänestyksiä ja palavereita. Tapasin myös Iso-Britannian Eurooppa-ministeri Geof Hoonin. Keskustelimme perustuslaista. Emme ehkä välttämättä löytäneet yhteistä säveltä…

Geoff Hoon (sininen paita) on yksi Blairin luottomiehiä. Hän istui välillä meppinäkin.

Illalla suomalaiset mepit tapaavat pääministeri Matti Vanhasen. Jossain vaiheessa pitäisi vielä ehtiä kollegani Terry Wynnin läksiäisiin. 

Kaiken hässäkän keskellä meinasin unohtaa päivän pääjutun: Saksan ja Italian välieräottelun.

PS. Huomaan, että Eero Heinäluoma ehdottaa viinaveron kiristämistä EU-maissa. Ei taida olla realistista. Olisi kiva jos keskittyisimme ensin Suomen autoveron alentamiseen ennenkuin neuvomme muita viinaverotuksessa.

JK. Heräsin keskiyöllä torvien toitotukseen ja hurraahuutoihin. Olin jossain nukahtanut jossain vaiheessa ottelua. Oletin, että torventoitotukset merkitsivät Saksan voittoa. Suljen television ja katsoin ulos. Siellä liehui Italian liput.

Comment

required